Stäng
Meny
fre
23
Mar
Kl 19.00
Flera datum

This woman´s work: A tribute to Kate Bush

Symfonikerna hyllar en av rockmusikens viktigaste visionärer och artister tillsammans med sångerskorna Jennie Abrahamsson och Malin Dahlström med musiker.

This woman´s work: A tribute to Kate Bush

Symfonikerna hyllar en av rockmusikens viktigaste visionärer och artister tillsammans med sångerskorna Jennie Abrahamsson och Malin Dahlström med musiker.

Kate Bush är en av rockmusikens viktigaste nu levande visionärer och artister.

Med sin unika röst och starka personlighet har hon under en lång karriär skapat ständigt nya musikaliska världar sedan genombrottet med Wuthering Heights 1978.

Det 40-årsjubiléet firar nu Göteborgs Symfoniker med gästartisterna Jennie Abrahamson och Malin Dahlström (Niki & The Dove). En formidabel hyllningskonsert med kända låtar och poetiska guldkorn i specialarrangemang av Martin Schaub.

 

Medverkande


Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker har kallats "En av världens mest formidabla orkestrar" av The Guardian och har turnerat i USA, Europa, Japan och Fjärran östern samt gästspelat i de viktigaste konserthusen och på de stora festivalerna runt om i världen. Sedan 2013 är den respekterade och efterfrågade amerikanen Kent Nagano förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker. Han ledde Symfonikerna på framgångsrika turnéer till Kina och Tyskland 2015. Göteborgs Symfoniker driver också en omfattande verksamhet för barn, inklusive det årliga musiklägret Side by Side by El Sistema, samt erbjuder digitala livekonserter på gsoplay.se. Dessa konserter kan också ses på mobiler och surfplattor via egna appar. Hösten 2017 inträder finske Santtu-Matias Rouvali som orkesterns chefdirigent. Göteborgs Symfoniker är en del av Västra Götalandsregionen och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus som är berömt för sin fina akustik. Orkestern bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Wilhelm Stenhammar, landets store tonsättare under 1900-talets början, var orkesterns chefdirigent 1907-1922. Han gav tidigt orkestern en stark nordisk profil och bjöd in kollegerna Carl Nielsen och Jean Sibelius till Göteborgs Symfoniker. Efter Stenhammar kom viktiga chefdirigenter som Tor Mann, Sergiu Comissiona, Sixten Ehrling och Charles Dutoit. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 gjorde Symfonikerna en rad internationella turnéer samt ett 100-tal skivinspelningar och etablerade sig bland Europas främsta orkestrar. Detta ledde till att Göteborgs Symfoniker 1997 utsågs till Sveriges Nationalorkester. Under fem år som orkesterns chefdirigent 2007-2012 framträdde Gustavo Dudamel med Göteborgs Symfoniker bland annat vid BBC Proms och i Musikverein i Wien. Långvariga samarbeten med skivbolagen Deutsche Grammophon och svenska BIS har resulterat i fler än hundra skivor. Under senare tid har Göteborgs Symfoniker gjort ett flertal inspelningar för Chandos, senast en cykel med Kurt Atterbergs samlade symfonier med Neeme Järvi som dirigent.


Christoffer Nobin Dirigent


Jennie Abrahamson Sång

I sommar har Jennie Abrahamson och Linnea Olsson turnerat i USA med Peter Gabriel och Sting på deras Rock Paper Scissors Tour. Det är andra gången Jennie Abrahamson samarbetar med Peter Gabriel, hon var också med på världsturnén 2013. Som soloartist arbetar hon kontinuerligt med att spela in nya låtar. På senaste albumet Gemini Gemini, hennes fjärde, visade Jennie Abrahamson än en gång sin styrka som artist och låtskrivare. Här möts sound från 1980-talet, exotiska rytmer och texter som speglar livets många motsättningar. Jennie Abrahamson har under karriären samarbetat länge med Ane Brun och framträtt i flera olika konstellationer. I våras gjorde hon en omtalad och mycket uppskattad Popical-konsert med musiker ur Göteborgs Symfoniker.


Malin Dahlström Sång


Martin Schaub Kapellmästare, Keyboard, cittern


Henrik Cederblom Gitarr


Martin Holmlund Bas


Magnus Boqvist Trummor


Göteborgs Symfonikers Vokalensemble

Nybildade Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som kommer att utgöra en aktiv kärna i Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter. Förutom verksamheten med Göteborgs Symfoniska Kör som ger ett flertal konserter med Göteborgs Symfoniker varje säsong framträder ensemblen också på egen hand med varierade program som visar dess bredd och mångsidighet.


Helena Röhr Regissör


Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev