Göteborgs Konserthus Klassisk kuriosa: När kvinnorna styrde Europa

Evenemanget har ägt rum. Möt kejsarinnorna med makt, medel och möjligheter i denna föreläsning om klassisk musik med Magdalena Fronczak. Kaffe och smörgås ingår i priset. (Föreläsningen är flyttad från den 12 mars till den 19 mars.)

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
240-300 kr

Evenemanget har ägt rum

Vilka var kvinnorna som styrde Europas kulturliv? Kungligheter som Katarina den Stora, Maria Teresia och många fler präglade 1700-talet med sin syn på konst och musik. Möt kvinnorna med makt, medel och möjligheter i denna föreläsning om klassisk musik med Magdalena Fronczak. Gästar gör sopranen Karin Fjellander.

Föreläsare är Magdalena Fronczak, tidigare producent på Göteborgs Symfoniker och framstående skribent och bloggare med fokus på kvinnliga tonsättare i historien.

Under 1700-talet regeras större delen av Europa av kvinnor: Maria Teresia regerar över det enorma Österrikiska imperiet i 40 år, Katarina den stora styr Ryssland med järnhand under 32 år, och även i Sverige orkestrerar drottning Lovisa Ulrika en statskupp 1756 för att stärka det kungliga greppet om landet.

I stora som små länder finns det kvinnor med makt, medel och möjligheter. Många använder sin ställning för att lansera egna karriärer som kompositörer och musiker, och som mecenater för samtidens talanger skapar de blomstrande kulturcentra på hemorten.

Vi kikar närmare på Maria Antonia Walpurgis av Bayern, Wilhelmina av Bayreuth och deras samtida. 

Föreläsningen är flyttad från den 12 mars till den 19 mars

Köpt biljett till 12 mars gäller den 19 mars. Kontakta biljettkontoret om du har frågor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Lär känna tonsättarna

Tisdag 19 mars 2024: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Magdalena Fronczak föreläsare

Karin Fjellander gäst

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang