En hög med notblad ligger på en mörk flygel. Ovanpå ligger ett rött äpple och i bakgrunden lyser en gul lampa. En hög med notblad ligger på en mörk flygel. Ovanpå ligger ett rött äpple och i bakgrunden lyser en gul lampa.

Göteborgs Konserthus Vad är ett rekviem?

Mozart, Verdi och Fauré - alla har de skrivit berömd musik på samma tema. Vad är det med den katolska dödsmässan som fängslar så? Lär dig mer om klassisk musik i föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
205 kr

Mozart, Verdi och Fauré – alla har de skrivit berömd musik på samma tema. Vad är det med den katolska dödsmässan som fängslar så? Och vad betyder de magiska orden på latin? Vår föreläsare Magdalena Fronczak reder ut begreppen.

Magdalena Fronczak är framstående skribent och bloggare med fokus på kvinnliga tonsättare i historien och har tidigare arbetat som producent hos Göteborgs Symfoniker.

Föreläsningsserien Klassisk kuriosa ger dig kunskap om klassisk musik i avspända tisdagsföreläsningar. Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och reflektioner från scen och salong i en skön mix. Och möjlighet att lära känna fler som är nyfikna på klassisk musik.

Lär känna musiken

Lyssna på Mozarts, Verdis och Faurés rekviem.

 

Tisdag 17 september 2024: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Magdalena Fronczak föreläsare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Mozarts Requiem
25 sep 19.30

Överjordiskt vackert med Göteborgs Symfoniker, Barbara Hannigan dirigent, Veronika Eberle violin, Göteborgs Symfoniska Kör, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och sångsolister.

Läs mer
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang