Göteborgs Konserthus Rysk romantik

Evenemanget har ägt rum. Lär dig mer om klassisk musik i föreläsningsserien Klassisk kuriosa. Denna tisdag djupdyker vi i ryska romantiken - den berömda epok som frambringade kompositörer som Tjajkovskij, Medtner, Skrjabin, Musorgskij och Glazunov. Föreläsare: Camilla Lundberg.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
135-195 kr

Evenemanget har ägt rum

Lär dig mer om klassisk musik i avspända föreläsningar där du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och reflektioner från scen och salong i en skön mix. Kaffe och smörgås ingår i priset.

Denna tisdag djupdyker vi i rysk romantik – vilken guldgruva! Denna berömda epok under 1800-talets slut omfattar inte bara känslornas mästare, Pjotr Tjajkovskij, utan frambringade också fenomen som Musorgskij och Borodin, och senare namn som Medtner, Skrjabin, Glazunov. Föreläsare är Camilla Lundberg, tidigare musikchef på Sveriges Television och idag verksam som kultur- och musikskribent. Hon hörs bland annat i Klassiska Podden på Sveriges Radio.

 

Provlyssna

Lär känna kompositörerna.

Medverkande

Camilla Lundberg föreläsare

Relaterade klipp
Klassisk kuriosa: Det fyrhändiga pianot

Pianomusik och samtal kring instrumentets roll i historien

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 7 frågor: Camilla Lundberg

Göteborgs Symfoniker har nöjet att presentera Camilla Lundberg som en av värdarna för Klassisk Kuriosa säsongen 2022-2023.

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter