Göteborgs Konserthus Klezmezz

Evenemanget har ägt rum. Upptäck klezmermusikens underbara värld tillsammans med Balkan Paradise Orchestra, Zimmes, samt barn och unga från Göteborgs Kulturskolor!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
120 kr Student 60 kr

Evenemanget har ägt rum

Upptäck klezmermusikens underbara värld i Klezmezz – ett projekt med både workshop och konsert.

Den östeuropeiska folkmusiken med judiska rötter svänger som inget annat och har sedan 1800-talet samlat fest- och danssugna människor. Men också skapat vilopunkter för det vemod med saknad och längtan som gestaltas så fint i klezmermusiken.

Klarinetter, fioler och tubor väcker både känslor och danslust med sina heta rytmer och medryckande melodier. Klezmezz ger fler ungdomar möjlighet att uppleva och pröva på klezmer – musiker under 30 år är välkomna att medverka.Projektet startades av Vargkatten och genomförs med stöd av Musikverket, Kulturrådet, Region Stockholm, Göteborgs stad med flera.

Så ser dagen ut

kl 13.00
Dörrarna öppnas med en fest i Stenhammarsalens foajé! Serveringen är öppen.

kl 13.15
Dansworkshop med Heléne Don Lind.

kl 14.00-15.30
Konserter med Klezmerelever från skolor och kulturskolor

kl 16.00
Konsert med Balkan Paradise Orchestra, 11 unga tjejer från Barcelona med sprudlande energi, stark scennärvaro och stor skicklighet, och Zimmes – modern klezmer och jiddischsång med rock, pop och punk stuk med Max Wulfson på leadfiol.

30% rabatt för abonnenter

Du som är abonnent i Göteborgs Konserthus säsongen 2019-2020 har 30% rabatt på ordinarie biljettpris. Boka via din webbprofil, där du även hittar fler förmånliga erbjudanden.

Lyssna in dig

Så kan klezmermusik låta.

Medverkande

Balkan paradise orchestra mångkulturensemble

Zimmes mångkulturensemble

Barn och unga från Göteborgs Kulturskolor övrigt

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret