Göteborgs Konserthus Kris Kristofferson

Evenemanget har ägt rum. En av countrymusikens främsta på unikt Sverigebesök.

Scen: Stora salen Arrangör: Live Nation & Kulturbolaget
520 kr

Evenemanget har ägt rum

En av countrymusikens främsta, Kris Kristofferson, kommer till Sverige i september för fem konserter.

Den 12 september spelar han på Palladium i Malmö, den 15 september på Vara Konserthus i Vara, den 17 september i Kalmarsalen i Kalmar, den 18 september på Konserthuset i Göteborg och den 20 september på Cirkus i Stockholm. Konserterna öppnas av Appalachian Murder Bunnies bestående av Kris dotter Kelly Kristofferson och Andrew Hagar.

Kris Kristofferson är känd utanför alla ramar och kategorier och har sålt miljontals skivor, delat scen och studio med de flesta legender och har även medverkat i ett otal filmer. Mest känd är Kristofferson för magnifika hits som ”Me And Bobby McGee”, ”Help Me Make It Through The Night”, ”Sunday Mornin’ Comin’ Down” och klassiska kultfilmer som ”Convoy”, ”A Star Is Born” (med Barbra Streisand) och ”Flash Point”.

Grammy Award-vinnande Kris Kristoffersons rötter är lika mycket country som Nashville och hans låtar har nått en bredare publik genom åren. Bland de mer än 400 artister som inspirerats av Kris låtskatt och gjort egna versioner av hans låtar finner man Elvis Presley, Peggy Lee, Gladys Knight och Mariah Carey.

Kris Kristoffersons farfars far växte upp i Stora Tuna, Dalarna och Kris känner av de starka banden till Sverige och Dalarna. 2008 blev han utsedd till den förste hedersambassadören för Dalarna. Vid en ceremoni i samband med konserten i Dalhalla 28 juli 2008 mottog en rörd Kris Kristofferson både hedersutmärkelsen och en dalahäst ur landshövdingens ställföreträdares hand.

Med empati och en unik känsla för mänskliga relationer talar Kris Kristofferson från själen via sina låtar. Genom att göra så, talar han verkligen för oss alla. Kris Kristofferson är en singer songwriter och storyteller i ordens rätta bemärkelse.

Vid åttio års ålder kan få låtskrivare se tillbaka och upptäcka att de har omvandlat en hel amerikansk musikalisk konstform. Och med anledningen av 80-årsfirandet släpps i juni nya albumet Cedar Creek Sessions fylld med 25 låtar insepalde under tre dagar sommaren 2014, inkluderat några av Kris största klassiker.

Vi är otroligt glada att vi i september får återse Kris Kristofferson på hela fem platser i Sverige. Detta vill ni inte missa!

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang