Göteborgs Konserthus Virtuost och färgsprakande piano

Evenemanget har ägt rum. Färgrikt när Ryan Bancroft leder gästande Kungliga Filharmonikerna och pianisten Seong-Jin Cho.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Unga tom 29 år 190-270 kr

Evenemanget har ägt rum

Sedan vinsten i den berömda Chopintävlingen 2015 är den Sydkoreanske pianisten Seong-Jin Cho en av världens mest efterfrågade solister. Vid den här konserten hör vi honom i Camille Saint-Saëns färgrika femte pianokonsert. Den är komponerad i Luxor och på grund av influenserna därifrån kallas den ofta för ”den egyptiska”. Saint-Saëns sade själv att den representerade en sjöresa.

Vi får också höra Rachmaninovs allra sista verk, de symfoniska danserna där den sedan länge amerikanskt rotade kompositören drömmer sig tillbaka till Ryssland. Dessutom den amerikanska Pulitzer- och Grammypristagaren i musik Caroline Shaws drömskt fantasifulla Entr’acte, musik inspirerad av Joseph Haydn.

Leder gästande Kungliga Filharmonikerna gör den prisbelönte dirigenten Ryan Bancroft, också han från USA. Från och med den här säsongen är Bancroft orkesterns chefdirigent.

Dirigenten Ryan Bancroft lutar sig över ett notblad med pennan i hand, det går ljusstrålar från notbladet.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

ProgramPaus 25 min


Fredag 19 april 2024: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2019-2020 Camille Saint-Saëns

Det komponerande universalgeniet

Nr 4 2017-2018 Tonsättarporträtt: Sergej Rachmaninov

Rachmaninov har skrivit några av musikhistoriens mest spelade och älskade pianokonserter. På bilder ser han ofta sorgsen ut och blev bland annat kallad “två meter ryskt svårmod”. Det finns en sorgsen grundton i hans liv och den har sin berättelse.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang