Göteborgs Konserthus Stödkonsert med Kyiv Soloists

Evenemanget har ägt rum. Ukrainska Kyiv Soloists befann sig på Europaturné när kriget bröt ut. Utan väg tillbaka valde de att använda musiken för att samla in pengar till stöd för de medmänniskor som drabbas av kriget. Nu har de kommit till Göteborg.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

Ukrainska Kyiv Soloists befann sig på Europaturné när kriget bröt ut. Utan väg tillbaka valde de att använda musiken för att stötta sitt land och medmänniskor som drabbas av kriget i hemlandet. Denna kväll spelar de i Göteborgs Konserthus till stöd för fred och de drabbade i Ukraina.

”Vi spelar för freden. Det är svårt att förklara känslorna…
våra familjer finns i Ukraina. Arbetet känns väldigt tungt just nu, men vi spelar. Musiken hjälper oss i den här situationen och det är vår plikt att sprida ukrainsk kultur.”
Anatoliy Vasylkivsky, konstnärlig ledare Kyiv Soloists

Insamling – din gåva dubblas

Musiken förenar oss och stärker banden mellan människor. Vi vill använda all den kraft vi kan samla för att stötta människor som drabbats av ett oförsvarbart angrepp. Att Göteborgs Symfoniker kan öppna Konserthuset för Kyiv Soloists under en vecka är viktigt. Att vi alla kan öppna våra hjärtan och bistå på de sätt vi kan känns självklart.

Vi hoppas att så många som möjligt bidrar för att nå målet att samla in minst 500 000 kronor till UNICEF och deras arbete i Ukraina. Under mars månad dubblas din gåva av Akelius Foundation.

Bidra till insamlingen genom att följa dessa enkla steg:

Insamlingen pågår till och med 3 april 2022.

Mer om Kyiv Soloists

Stråkensemblen Kyiv Soloists består av välkända musiker från hela Ukraina. Tillsammans har de vunnit framgång både med sina framföranden av internationella kompositörers verk i hemlandet och tolkningar av ukrainsk musik. Just arbetet med att presentera ukrainsk kultur internationellt har också gett dem utmärkelsen Ukrainas nationalensemble.

Stråkensemblen Kyiv Soloists på en scen med vackra konsertsalongen bakom sig.

När Ryssland invaderade Ukraina befann sig Kyiv Soloists i Italien och den pågående Europaturnén ställdes i ett helt nytt ljus. Utan väg tillbaka valde de att använda musiken för att stötta sitt land och samla in pengar till stöd för de medmänniskor som drabbas av kriget. Tillsammans med det europeiska nätverket EUNIC – European Union national institutes for culture slöt ett stort antal konsertinstitutioner upp för att genomföra en stödturné. Göteborgs Symfoniker är en av dessa.

Gästar Göteborgs Konserthus en vecka

Under en veckas tid bjuder Symfonikerna in Kyiv Soloists till Göteborgs Konserthus och ett musikaliskt samarbete för fred, demokrati och medmänsklighet. Den 29 mars ger de en egen stödkonsert för att därefter gästa Göteborgs Symfonikers tre konserter samma vecka; onsdag 30 mars, torsdag 31 mars och fredag 1 april. Alla med ett giltigt ukrainskt pass har fritt inträde i mån av plats.

Under hela veckan arrangerar Göteborgs Symfoniker en insamling till förmån för Unicef och arbetet med att hjälpa människor som drabbats av Rysslands invasion av Ukraina.

Den 2 april fortsätter Kyiv Soloists med en konsert i Vara Konserthus.

Logotyp EUNIC

Logotyp Elite Park Avenue Hotel Göteborg

Medverkande

Kyiv Soloists

Anatoliy Vasylkivsky

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter