Göteborgs Konserthus Folkmusik och bluesgitarr

När LISAS möter Knut Reiersrud utlovas en totalupplevelse med rötter i folkmusiken. Möt violinisten Lisa Rydberg, ackordeonisten Lisa Långbacka och gitarristen Knut Reiersrud i denna unika konsert!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
230-300 kr Student 115-150 kr

Violinisten Lisa Rydberg och ackordeonisten Lisa Långbacka, med rötter i folkmusiken, bildade LISAS 2011. Duon har sen dess framträtt i Europa, USA och Kanada. Debutalbumet Fiddle & Accordion Conversations hyllades av kritikerna, tilldelades Manifestpriset och valdes till en av århundradets viktigaste folkmusikskivor i magasinet LIRA. Duon har samarbetat med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson och Staffan Hellstrand.

I en unik konsert möter LISAS nu den norske gitarristen Knut Reiersrud som har fångat publiken världen runt. Både musikaliskt och visuellt är hans gitarrspel att betraktas som en totalupplevelse. Efter en konsert sägs det att den sydafrikanske presidenten erbjöd Knut Reiersrud ett sydafrikanskt pass för att få se honom på scenen igen.

Foto: AnnaReet Gillblad

Kom i stämning inför konserten

Missa inte DJ Said som värmer upp publiken i foajén innan dörrarna till magiska Stenhammarsalen öppnas!

Provlyssna

Medverkande

Lisa Långbacka ackordeon

Lisa Rydberg violin

Knut Reiersrud gitarr

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Mästarmötet
30 sep 19.30

Traditionell kurdisk, persisk och turkisk musik i magiskt samspel mellan Kayhan Kalhor från Iran och Erdal Erzincan från Turkiet. En konsert som ställer dörren till andra världar på glänt.

Utsålt!
Utsålt!
Homayoun Shajarian
4 nov 19.30

Den iranska sjungande superstjärnan gästar Göteborg med en skön blandning av persisk klassisk och västerländsk musik.

Utsålt!
Utsålt!
Youssou N'Dour
5 nov 19.30

Polarpristagare och en av Afrikas största och mest inflytelserika musiker. Äntligen besöker senegalesiska Youssou N’Dour Göteborg med senaste albumet Mbalax i bagaget. Passa på!

Köp biljetter
Strängpassion med The Nordic Fiddlers Bloc
25 nov 19.30

Medryckande mix av folkmusik från Shetlandsöarna, Norge och Sverige med passionerad spelmanstrio.

Köp biljetter