Göteborgs Konserthus Folkmusik och bluesgitarr

Evenemanget har ägt rum. När LISAS möter Knut Reiersrud utlovas en totalupplevelse med rötter i folkmusiken. Möt violinisten Lisa Rydberg, ackordeonisten Lisa Långbacka och gitarristen Knut Reiersrud i denna unika konsert!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
230-300 kr Student 115-150 kr

Evenemanget har ägt rum

Violinisten Lisa Rydberg och ackordeonisten Lisa Långbacka, med rötter i folkmusiken, bildade LISAS 2011. Duon har sen dess framträtt i Europa, USA och Kanada. Debutalbumet Fiddle & Accordion Conversations hyllades av kritikerna, tilldelades Manifestpriset och valdes till en av århundradets viktigaste folkmusikskivor i magasinet LIRA. Duon har samarbetat med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson och Staffan Hellstrand.

I en unik konsert möter LISAS nu den norske gitarristen Knut Reiersrud som har fångat publiken världen runt. Både musikaliskt och visuellt är hans gitarrspel att betraktas som en totalupplevelse. Efter en konsert sägs det att den sydafrikanske presidenten erbjöd Knut Reiersrud ett sydafrikanskt pass för att få se honom på scenen igen.

Foto: AnnaReet Gillblad

Kom i stämning inför konserten

Missa inte DJ Said som värmer upp publiken i foajén innan dörrarna till magiska Stenhammarsalen öppnas!

Provlyssna

Fredag 14 april 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Lisa Långbacka ackordeon

Lisa Rydberg violin

Knut Reiersrud gitarr

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2022-2023 LISAS stämmer upp med Knut Reiersrud

Fiol, dragspel och gitarr i melankoliskt sväng

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter