Göteborgs Konserthus Fyrtio fingrar för framtiden

Evenemanget har ägt rum. Upplev en kvartett av prisbelönta unga harpister i musik av Henriette Renié, Fauré och Smetana. Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj.

Speltid ca: 1 t Scen: Stenhammarsalen
20 kr

Evenemanget har ägt rum

Det poetiska stycket Légende som inleder denna konsert skrevs av Henriette Renié 1903. Hon var en av de första kvinnliga harpisterna med en framstående karriär. Pariskonservatoriet ekar fortfarande av efterklangen från hennes diplomkonsert som sägs varit en av de mäktigaste musikupplevelserna som nånsin drabbat en diplomjury.

Fransk musik gör sig som bekant mycket bra på harpa. I konserten ingår musik av André Caplet, god vän till Claude Debussy, som orkesterade flera av vännens verk. Även nyare musik spelas, som den suggestivt minimalistiska Embodiment av amerikanska Molly Joyce. Som avslutning hör vi vårflodens vatten porla genom strängarna i Smetanas underbara Moldau.

De fyra harpisterna har alla vunnit priser vid Scandinavian Harp Course och förenas nu i en gemensam konsert. Lara Macrì, Lara Krzysko och Joanna Thalmann har alla studerat i Oslo.

En del av Harpfestivalen

Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj – ett unikt tillfälle att lära känna detta vackra och mytomspunna instrument. Biljettpriset för kammarkonserterna ligger på 20-40 kr/konsert så passa på att frossa!

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Program

Renié Légende

Fauré Une Châtelaine en sa tour

Caplet Divertissement à l'espagnol

Joyce Embodiment 5 min

McLaughlin Charisma

Smetana Moldau

Fredag 19 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 14.00

Medverkande

Lara Macri harpa

Lara Krzysko harpa

Lauren Hayes harpa

Joanna Thalmann harpa

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024