Göteborgs Konserthus Late night: Gageego! i nytt orgelverk

Evenemanget har ägt rum. En nattlig klangvärld med kammarensemblen Gageego! och konserthusets magnifika orgel, i samarbete med Göteborgs Orgelfestival.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
210-290 kr Student 105-145 kr

Evenemanget har ägt rum

Kliv i en nattlig klangvärld när kammarensemblen Gageego! utforskar orgelns och ensemblens möjligheter i konserthusets enorma akustik.

Inspirerad av den nya konserthusorgeln har svenska tonsättaren Madeleine Isaksson skrivit ett helt nytt verk för Gageego! och orgel. I kvällens konsert får vi vara med om uruppförandet.

Vi hör också Isakssons verk Fibres för flöjt, violin och gitarr och Anna Korsuns Spleen för flöjt, klarinett, saxofon, violin och vionlincello. Och i Tysklandsbaserade Marina Khrokovas Installationen utforskas orgelns hela klangliga spektrum. Hans Hellsten, professor i orgel vid Malmö Musikhögskola och specialist på nutida orgelmusik är solist.

Genomförs med stöd av Kulturrådet

Göteborgs internationella orgelfestival

Göteborgs internationella orgelfestival 2022 pågår 12-23 oktober och välkomnar alla åldrar till en värld av passion och ljudupplevelser. Festivalen är norra Europas största orgelfestival och har funnits sedan 1994. En rad stora musiker medverkar vid workshops och konserter, som äger rum i såväl Göteborgs Konserthus som i Göteborgs största kyrkor.

Konserthusorgeln

Den nya konserthusorgeln med sina 9 000 pipor finns bakom scenen och vibrationerna från baspiporna sträcker sig under golvet ända fram till mittersta parkett.

 

Provlyssna

Lär känna tonsättaren Anna Korsun.

Lär känna tonsättaren Madeleine Isaksson.

Lär känna tonsättaren Marina Khorkova.

Program

Madeleine Isaksson Fibres 10 min

Marina Khorkova Installationen 15 min

Anna Korsun Spleen 11 min

Madeleine Isaksson Infiltrations (premiere) 15 min

Medverkande


Hans Hellsten orgel

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang