Göteborgs Konserthus Late night: Gageego! i nytt orgelverk

Evenemanget har ägt rum. En nattlig klangvärld med kammarensemblen Gageego! och konserthusets magnifika orgel, i samarbete med Göteborgs Orgelfestival.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
210-290 kr Student 105-145 kr

Evenemanget har ägt rum

Kliv i en nattlig klangvärld när kammarensemblen Gageego! utforskar orgelns och ensemblens möjligheter i konserthusets enorma akustik.

Inspirerad av den nya konserthusorgeln har svenska tonsättaren Madeleine Isaksson skrivit ett helt nytt verk för Gageego! och orgel. I kvällens konsert får vi vara med om uruppförandet.

Vi hör också Isakssons verk Fibres för flöjt, violin och gitarr och Anna Korsuns Spleen för flöjt, klarinett, saxofon, violin och vionlincello. Och i Tysklandsbaserade Marina Khrokovas Installationen utforskas orgelns hela klangliga spektrum. Hans Hellsten, professor i orgel vid Malmö Musikhögskola och specialist på nutida orgelmusik är solist.

Genomförs med stöd av Kulturrådet

Göteborgs internationella orgelfestival

Göteborgs internationella orgelfestival 2022 pågår 12-23 oktober och välkomnar alla åldrar till en värld av passion och ljudupplevelser. Festivalen är norra Europas största orgelfestival och har funnits sedan 1994. En rad stora musiker medverkar vid workshops och konserter, som äger rum i såväl Göteborgs Konserthus som i Göteborgs största kyrkor.

Konserthusorgeln

Den nya konserthusorgeln med sina 9 000 pipor finns bakom scenen och vibrationerna från baspiporna sträcker sig under golvet ända fram till mittersta parkett.

 

Provlyssna

Lär känna tonsättaren Anna Korsun.

Lär känna tonsättaren Madeleine Isaksson.

Lär känna tonsättaren Marina Khorkova.

Program

Madeleine Isaksson Fibres 10 min

Marina Khorkova Installationen 15 min

Anna Korsun Spleen 11 min

Madeleine Isaksson Infiltrations (premiere) 15 min

Medverkande

Ensemblen bildades 1995 och arbetar med att utforska och göra den nutida kammarmusiken mer tillgänglig. Som en av de viktigaste aktörerna i Musiksverige uppskattas ensemblen för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå. Gruppen samarbetar regelbundet med svenska och internationella gäster som Peter Eötvös, H K Gruber och Pierre-André Valade. Förutom konserter i Sverige har ensemblen turnerat i bland annat Ryssland och Danmark samt gästspelat på Lange Nacht der Neuen Klänge i Wiens konserthus.

Hans Hellsten orgel

Relaterade klipp
Introduktion: The queen of pipes

Vår orgelexpert avslöjar vad som ger den nya orgeln sin unika klang!

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024