Göteborgs Konserthus Mozart och romantik

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Klaus Mäkelä dirigent, Leif Ove Andsnes piano

Speltid ca: 2 t 10 min inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

En av världens mest profilstarka pianister, Leif Ove Andsnes, tar sig an Mozarts underbara konsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Mozarts abonnemangskonserter i Wien där han själv var pianosolist blev en stor succé. Framgångarna inspirerade honom att skriva fler pianokonserter och den tjugoandra i Ess-dur är något av en höjdpunkt i konkurrens med de andra som komponerades vid den här tiden och för samma ändamål.

Leif Ove Andsnes är Symfonikernas Artist in Residence och en av världens mest profilstarka pianister. Han tar sig här an Mozarts underbara konsert, musik som tog 1780-talets publik med storm – och fortfarande gör det.

Vi serveras dessutom ett romantiskt storverk, Bruckners nia. Magnifik och storslagen musik av en av romantikens förgrundsgestalter. Bruckner skrev ännu på sista satsen i symfonin den dag han dog och symfonin lämnades ofullbordad. Leder Symfonikerna gör det unga finska fenomenet Klaus Mäkelä.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Program


Paus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang