Göteborgs Konserthus Marius Neset Quintet möter Andreas Brantelid

Evenemanget har ägt rum. Lekfullt, sprakande och nordiskt svalt när Marius Neset Quintet möter cellisten Andreas Brantelid. Magi du inte får missa!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
290-370 kr Student 145-185 kr

Evenemanget har ägt rum

Lekfullt, sprakande och nordiskt svalt med norske saxofonisten och kompositören Marius Nesets kvintett och svensk-danske cellisten Andreas Brantelid. Magi du inte får missa!

”Han får sina instrument att dansa som en gasell och sväva som en örn, och är dessutom en genial kompositör.” Så beskrivs hyllade saxofonisten Marius Neset av brittiska The Telegraph. Senast han besökte Göteborgs Konserthus var det med E.S.T Symphony. Denna kväll framträder han tillsammans med världscellisten Andreas Brantelid.

Norske saxofonisten och kompositören Marius Neset och svensk-danske cellisten Andreas Brantelid är några av de främsta musikerna i sin generation och har båda världen som arbetsfält. Här möts de i ett sällsynt genreöverskridande samarbete som öppnar nya klangvärldar mellan jazz och klassiskt.

Det är lekfullt, sprakande och nordiskt svalt på samma gång. Pragues’s Ballet på Marius Nesets Quintets senaste internationellt lovordade album, Circle of Chimes, ger en försmak av vad som väntar:

Medverkande

Marius Neset saxofon

Andreas Brantelid cello

Jim Hart vibrafon, marimba

Ivo Neame piano

Michael Janish bas

Herbert Pirker trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

11 april 2019 Här möts hela världen

Vi vill bjuda publiken på musik de inte visste att de tycker om.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2019-2020 Marius Neset & Andreas Brantelid

Ett musikaliskt möte utöver genregränserna

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang