Göteborgs Konserthus Spelglädje med Marius Neset

Evenemanget har ägt rum. Lekfullt och intrikat med en av Europas hetaste unga jazzmusiker och nya kvartetten NEXT! Tidigare utannonserade Tim Ries har ställt in sin turné och konserten gästas istället av saxofonisten Marius Neset med band.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Evenemanget har ägt rum

Tidigare utannonserade Tim Ries har ställt in sin turné och konserten gästas istället av saxofonisten Marius Neset med nya kvartetten NEXT. Köpt biljett till evenemanget gäller. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Marius Neset, en av Europas hetaste unga jazzmusiker, drar sig inte för att skriva både arrangemang för storband och kompositioner för symfoniorkester. Nu gästar den prisade norske saxofonisten Göteborgs Konserthus med nya kvartetten NEXT.

Marius Neset har skrivit beställningsuppdrag för Bergens Filharmoniska Orkester och Bergen Big Band. GEYSER som han skrev för London Sinfonietta blev uruppförd på BBC Proms i Royal Albert Hall i september 2022.

Bergenfödde Marius Neset har mottagit Spellemannsprisen 2014, och varit nominerad till Nordiska Rådets musikpris. Efter att ha arbetat med Marius Neset Quintet sedan 2014 släpptes debutplattan med NEXT hösten 2022, ett album som drar åt både soul och funk.

”Det råder ingen tvekan om att Neset är en av de mest kritikerrosade och professionellt hyllade musikerna på den europeiska jazzscenen”, skrev nättidningen Jazz In Europe.

Två av musikerna i NEXT har spelat länge ihop med Marius Neset; pianisten Magnus Hjorth, och trummisen Anton Eger, som även varit trummis i Marius Neset Quintet sedan starten, och ännu längre i Phronesis. Övriga medmusiker är keyboardisten Elliot Galvin, vars soloplatta blev ”Album of the Month” i The Guardian, samt basisten Conor Chaplin som också spelat med Billy Cobham, Bobo Stenson och Jacob Collier.

Provlyssna

Måndag 6 februari 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Marius Neset: Next

Marius Neset saxofon

Elliot Galvin keyboards

Magnus Hjorth piano

Conor Chaplin elbas

Anton Eger trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter