Göteborgs Konserthus Mikael Wiehe – Den sista turnén

Evenemanget har ägt rum. Konserten kommer att ges på Lorensbergsteatern 24-26 augusti

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora Salen Arrangör: Frihamnen event & United Stage
520 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten med ”Mikael Wiehe – Den sista turnén” den 4 & 5 mars kommer att flyttas.

Konserten kommer att ges på Lorensbergsteatern den 25 & 26 augusti 19.30 ni kommer att bli automatiskt flyttade dit. Vill ni gå på den konserten behöver ni inte göra någonting, ni kommer att bli kontaktade av Lorensbergsteatern för ny likvärdig placering i deras sal. Detta kommer att ske någon gång efter den 12 februari 2022. Vi har mejlat ut till vilken av konserterna ni kommer att flyttas till.

* Om ni inte kan gå på det nya datumet kan ni återlösa era biljetter (exkl. serviceavgiften, 25:-/biljett) Ni kontaktar då biljettkontoret på Konserthuset genom att skicka ett mejl till biljett@gso.se, senast den 9 februari 2022.

 

Mikael Wiehe tar farväl av publiken med stor turné och nytt album.

”En dröm vi bar på livets hav / Om någonting stort / Om någonting djupt / Om någonting gränslöst och utan slut”
– Mikael Wiehe, På livets hav (2021)

Två saker har under ett halvt sekel definierat Mikael Wiehes artistiska värv. Dels den eviga resan, turnén utan slut. Dels drömmen om en bättre värld. Det förstnämnda har nu snart nått sin slutstation. Det senare är en strävan som aldrig kommer upphöra.

Med sitt nya album ”Den siste mohikanen” och den efterföljande turnén tar Mikael Wiehe farväl. Farväl av det intensiva turnerande som varit hans signum ända sedan han först mötte publiken som Hoola Bandoola Bands ledare på 70-talet. En kärleksrelation till publiken som fortsatt in i solokarriären med tusentals och åter tusentals konserter runt om i Norden. Fortfarande runt hundra per år. År efter år.

Vilken 75-åring som helst kan unna sig att trappa ner lite. Inte minst en som släppt ett fyrtiotal album och som stadigt upprätthållit en stark position som viktig röst i samhällsdebatten. Alltid redo att stå upp för rättvisan och jämlikheten. Men det är också en roll som förpliktigar. Mikael Wiehe ämnar inte lämna oss vind för våg på öppet hav.

29/10 släpps ”På livets hav”, första singeln från det kommande albumet. En suggestivt poetisk skildring av år som gått och drömmar som drömts. Om de som aldrig släppte blicken på målet vid horisonten. Hur långt bort den än hela tiden tycktes förflytta sig.

En månad senare, 26/11, är det dags för albumsläpp som sedan på andra sidan årsskiftet följs av en omfattande turné. 45 datum med start i norska Bergen toppas med två kvällar på Cirkus i Stockholm och fortsätter sen in i sommaren. Ett värdigt avsked till publiken från en av de främsta svenska artisterna och låtskrivarna genom tiderna.

Vad som händer sen? Mikael Wiehe är inte den som ger upp i första taget. Där ett kapitel avslutas börjar ett annat. Kanske kan en hint skönjas i de avslutande raderna i ”På livets hav”:

”Det är en resa som inte har något slut / Och våra drömmar / Våra drömmar har vi kvar / På livets stora hav”

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter