Göteborgs Konserthus Mötesplats Sida vid sida

Evenemanget har ägt rum. Musikalisk superkraft i form av nyanlända i El Sistemas Dream Orchestra, elever från Göteborgs Kulturskolor och University of Gothenburg Symphony Orchestra. Fri entré, platsbokning.

Scen: Stora salen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

Välkommen till ett inspirerande musikaliskt möte! Här möts barn och ungdomar från Göteborgs Kulturskolor, nyanlända ungdomar från Dream Orchestra och musikerna i University of Gothenburg Symphony Orchestra i en enda stor orkester.

Tillsammans skapar de ett unikt sammanhang för lärande och inte minst en unik musikalisk upplevelse för såväl publik som deltagare i den gemensamma orkestern. Kanske är de kollegor med varandra i framtiden…

Göteborgs Kulturskolor

Göteborgs kulturskolor är kulturella mötesplatser för barn och unga och varje vecka träffas tusentals unga deltagare för att skapa upplevelser tillsammans och lägga grunden för en meningsfull framtid livet ut. Genom undervisningen bidrar Göteborgs kulturskolor till kreativa möten med musikalisk, social och mänsklig utveckling i fokus för att stimulera barn och unga att ta plats i ett jämlikt och hållbart Göteborg.

El Sistema Sweden Dream Orchestra

El Sistema Sweden Dream Orchestra startades 2016 av El Sistemas konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez med en handfull unga pojkar från ett flyktingboende söder om Göteborg. Ett år senare består orkestern av drygt 60 barn och unga, de flesta ensamkommande från Afghanistan, Syrien, Iran, Eritrea och Albanien. Dream Orchestra växer stadigt i takt med tillgången på instrument med målsättningen att bilda en fullstor symfoniorkester.

University of Gothenburg Symphony Orchestra

University of Gothenburg Symphony Orchestra består av studenter på masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Orkestern har åtta symfoniska projekt och ett operaprojekt varje läsår och i flera av projekten medverkar också studenter på den klassiska kandidatutbildningen. Här läggs grunden för arbetet som professionella orkestermusiker i internationell miljö. Masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel är unik i sitt slag och bedrivs i samverkan med Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan.

UGSO sida vid sida med El Sistema och Kulturskolan i Göteborg

Program

Bernstein Uvertyr till Candide
Brahms Ungersk dans nr 5 (Ork. Schmeling)
Händel Hallelujakören ur Messias
Alfvén Besvärjelse ur Bergakungen
Alfvén Trollflickans dans ur Bergakungen
Dvorák Symfoni nr 9 ”Från Nya Världen”, sats 4
Vieira Sol di Manhã

Medverkande

University of Gothenburg Symphony Orchestra
Henrik Schaefer dirigent
El Sistema Sweden Dream Orchestra
Elever från Kulturskolorna i Göteborg
Mia Lindbäck  presentatör
Moa Lessmark presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret