GöteborgsOperan Musikmaraton för Ukrainas musikliv

Evenemanget har ägt rum. En unik dag och kväll på GöteborgsOperan med musiker från GöteborgsOperan, Göteborgs Symfoniker och Göteborg Wind Orchestra.

Speltid ca: 10 t ingen paus Scen: GöteborgsOperans foajé Arrangör: GöteborgsOperan
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

Välkommen till en oförglömlig upplevelse på GöteborgsOperan när musiker från tre orkestrar samlas för ett musikmaraton till stöd för Ukrainas musikliv.

Lördagen den 28 maj fylls GöteborgsOperans foajé med sång och musik från förmiddag till sen kväll. Det blir ensembler av olika storlek och kombinationer – allt från solocello till stor hornensemble – när ett sextiotal musiker från stadens tre orkestrar och sångare från GöteborgsOperan samlas för Ukraina.

Detaljer om evenemanget hittar du på GöteborgsOperans hemsida.

Musikmaraton för Ukrainas musikliv har fri entré. Du avgör själv om du vill skänka pengar, och i så fall vilken summa*. De insamlade pengarna går oavkortat till att stötta återuppbyggnaden av Ukrainas musikliv och musikinstitutioner som skolor, orkestrar och konserthus.

Bakom kontot står Kungliga Musikaliska Akademien som administrerar själva insamlingen och fördelar medlen till lämpliga institutioner i Ukraina. De donerade medlen kommer att kunna användas till inköp av nya instrument och annan nödvändig utrustning som till exempel noter och teknik.

Bakom initiativet står GöteborgsOperan vars orkesterchef Andreas Lönnqvist ringde en ukrainsk kollega för att fråga vad svenska musiker skulle kunna bidra med. Svaret blev: ”Köp instrument – våra brinner upp.” För GöteborgsOperan, Göteborgs Symfoniker, Göteborg Wind Orchestra och de ukrainska kollegorna är kultur en omistlig del av livet – både nu och när Ukraina en dag ska byggas upp igen.

*Swishnummer till insamlingen: 1232794741

Medverkande

Musiker från GöteborgsOperans Orkester, Göteborgs Symfoniker och Göteborg Wind Orchestra
Sångare från GöteborgsOperan

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang