Göteborgs Konserthus Majestätiska orgelklanger

Evenemanget har ägt rum. Exklusiv och efterlängtad solokonsert med amerikanska organisten Nathan Laube, i samarbete med Göteborgs Orgelfestival.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
210-290 kr Student 105-145 kr

Evenemanget har ägt rum

Efter ett bejublat framträdande vid konserthusorgelns invigning är amerikanen Nathan Laube tillbaka i Göteborg. Laube är känd för sina egna tolkningar av klassiska verk utanför orgelrepertoaren, som till exempel operan Tannhäuser av Richard Wagner. I denna kvällskonsert får vi höra den stora marschen ur Tannhäuser, samt musik av César Franck, Franz Liszt, Charles-Valentin Alkan och den franska tonsättaren och motståndskvinnan Elsa Barraine.

Nathan Laube vid orgeln i stämningsfull blå belysning.

Göteborgs internationella orgelfestival

Göteborgs internationella orgelfestival 2022 pågår 12-23 oktober och välkomnar alla åldrar till en värld av passion och ljudupplevelser. Festivalen är norra Europas största orgelfestival och har funnits sedan 1994. En rad stora musiker medverkar vid workshops och konserter, som äger rum i såväl Göteborgs Konserthus som i Göteborgs största kyrkor.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Lär känna kompositören Elsa Barraine.

Konserthusorgeln

Den nya konserthusorgeln med sina 9 000 pipor finns bakom scenen i Göteborgs Konserthus och vibrationerna från baspiporna sträcker sig under golvet ända fram till mittersta parkett.

Program

Wagner Tannhäuser: Grand Marsch (orgel) 7 minPaus 20 min

Barraine Deuxième Prélude & Fugue 11 min

Liszt Pianosonat h-moll (transkr. Laube) 30 min

Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang