Göteborgs Konserthus Nils Frahm

Evenemanget har ägt rum. Har skapat en eklektisk hybrid av akustisk perfektion och elektroniska element.

Speltid ca: 2 t ingen paus Scen: Stora salen Arrangör: Luger
375 kr

Evenemanget har ägt rum

Nils Frahm är den tyska, neoklassiska kompositören som lyckats riva murarna kring den klassiska musiken genom att låta den möta intelligent elektronisk dansmusik. Med nya hyllade skivan All Melody i ryggsäcken åker Nils Frahm nu på en efterlängtad turné. I Sverige spelar han på Konserthuset i Göteborg, Cirkus i Stockholm och Slagthusets teater i Malmö.

En av musikens mest magnifika egenskaper är dess potential att förflytta lyssnaren till andra platser. Det må låta banalt men faktum är att det är en sällsynt svår konstart. Få behärskar detta svåra bättre än Nils Frahm. Kanske är det just därför som denna tyska, neoklassiska kompositör lyckats nå en publik långt bortom genrens typiska horisont. Nils Frahm vet var han vill, vilken stämning han vill åt, och genom att göra instrumenten till sin röst vägleder han följsamt lyssnaren till den specifika platsen. Musiken är minimalistisk, ambient och repetitivt men Frahms fantastiska känsla för melodier löper som en röd tråd genom kompositionerna.

Frahm verkar för övrigt ha svårt att motstå ett bra koncept. På skivan Felt (2011) hade han draperat sitt piano i tyg för att inte störa grannarna, på uppföljaren Screws (2012) hade han brutit tummen och komponerade därför nio låtar att spela med nio fingrar och på skivan Spaces (2013) skapade han ett kollage av två års turnéinspelning – bara för att nämna ett par exempel. När han nu återvänder med skivan All Melody (2018) har han nästan manisk skräddarsytt ett rum i Funkhaus-studion i östra Berlin. I detta rum har han skapat en eklektisk hybrid av akustisk perfektion och elektroniska element. Medan den klassiska musiken förblir hemplaneten så rör sig pop, jazz, house, dub och techno i omloppsbanan. Nu har det blivit dags för Frahm att ta All Melody och den efterföljande överrasknings-EP:n Encores 1 ut på en turné och Sverige har fått hela tre konserter: Konserthuset i Göteborg, Cirkus i Stockholm och Slagthusets Teater i Malmö. Det kommer att bli cinematiskt, stämningsfullt och precist när Frahm förflyttar publiken till en annan plats.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter