Göteborgs Konserthus Vårvindar från Armenien

Musik som blåser vintertrötta själar till liv. Ensemblen Norayr Kartashyan & Menua har med sig en rad traditionella instrument, däribland den vackra duduken tillverkat av aprikosträ.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
245-315 kr Student 123-158 kr Ungdom tom 29 år 123-158 kr

Musik som blåser vintertrötta själar till liv. Ensemblen Norayr Kartashyan & Menua har med sig en rad traditionella instrument, däribland den vackra duduken, det armeniska rörbladsinstrumentet tillverkat av aprikosträ.

Norayr Kartashyan och hans sextett Menua spelar på traditionella armeniska instrument, inklusive nya tillverkade hybrider. Duduk, med sin flöjtliknande ton, är det mest kända. Blul, shvi, pku och parkapzuk är de armeniska namnen på de övriga träblåsen. Med uttrycksfulla arrangemang görs tolkningar av hemlandets landsbygdsmusik. Kompositionerna blommar varsamt ut, fulla med tidlös skönhet och värme.

Norayr Kartashyan har samarbetat med flera armeniska artister och band. Han är även instrumentbyggare och lärare och ser det som sin främsta uppgift att återuppliva armenisk musik och förmedla den till nästa generation.

På grund av svårigheter i världen är det här Norayr Kartashyan & Menuas första konsert utanför Armenien sedan 2019, då de medverkade i norska Førdefestivalen.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said spelar skivor i foajén före konserten och baren är öppen. Ta med alla dina vänner och kom!

Provlyssna

 

Fredag 26 april 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Norayr Kartashyan & MENUA Band

Norayr Kartashyan duduk, shvi, blul, pku

Grigor Kartashyan duduk, shvi, armensk säckpipa

Grigor Davtyan perkussion

Erik Avagyan duduk, shvi

Vasili Sahakyan duduk, pku

Mikayel Navasardyan cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024