Göteborgs Konserthus Två nordiska snillen

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Klaus Mäkelä dirigent, Daniel Lozakovitj violin

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
430 kr Student 100 kr Grupprabatt 40 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

Ibland dyker det upp begåvningar som älskar musiken så mycket att inget kan stoppa dem. Dit hör svenske Daniel Lozakovitj, 16-årig violinist som redan varit solist med Mariinskijteaterns orkester och Valery Gergiev och skrivit skivkontrakt med Deutsche Grammophon.

Hans första inspelning blir Beethovens violinkonsert. Ganska imponerande av en ung kille från Stockholm som började spela violin på Lilla Akademien när han var sex år. När han lärt sig allt som där kunde läras fortsatte han för de internationellt framstående violinpedagogerna Josef Rissin i Tyskland och Eduard Wulfson i Schweiz. När han kommer till Göteborg står Tjajkovskijs violinkonsert på programmet.

Dirigenten är i sammanhanget rena veteranen – Klaus Mäkelä, 21 år. Han visade vid sin debutkonsert med Göteborgs Symfoniker att han är en kraft att räkna med: ”Mäkelä lyfter verkligen fram de olika accenterna, själva kontrastverkan mellan känsloutspel och innerlighet” skrev GP. Med sin känsla för det övergripande perspektivet och sitt intresse för rysk musik är han som klippt och skuren att ta sig an Sjostakovitjs tionde symfoni, en fascinerande och kraftfull grotesk som innehåller lika många vindfällor som vidunderliga utsikter.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Program


Paus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter