Göteborgs Konserthus Boris Christ

En konsertant audiovisuell opera med Norrbotten Neo, sångsolister och Jonas Dominique dirigent. Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Speltid ca: 2 t Scen: Stenhammarsalen
210-260 kr Student 105-130 kr

En konsertant audiovisuell opera av Marcus Fjellström and Daniel Pedersen där sångarna samspelar med siluetter på en svartvit animerad film. Människorna har tappat tron på allt utom maskinerna och Staten gör en mekanisk Messias: Boris Christ. Möt Norrbotten Neo och 5 sångsolister under ledning av Jonas Dominique. Ett samarbete med Norrbottensmusiken, Geiger, Levande Musik och Göteborgs Konstmuseum.

Konceptet Pionjär

Konceptet Pionjär ger dig konserter med samtida musik i skön kombination med exempelvis konst, film, audiovisuella element eller drama. För dig som är nyfiken på det allra senaste är säsongens sex lördagskvällar i Stenhammarsalen ett måste. Med ett Pionjär-abonnemang sparar du dessutom 30% jämfört med ordinarie biljettpris.

Provlyssna

Program

Fjellström Boris Christ 1 t 26 min

Medverkande

Norrbotten NEO

Jonas Dominique dirigent

Johan Wållberg baryton

Annie Fredriksson sopran

Annastina Malm alt

Michael Axelsson tenor

Karl Peter Eriksson bas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Biome
24 sep 19.00

En helhetsupplevelse med projektioner, ljus, surroundljud och scenografi skapat av Lisa Nordström och musiker ur Göteborgs Symfoniker. Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Läs mer
Tidslinjer
15 okt 19.00

Stockhausens Ikoniska Zeitmasse och andra pionjärer fyller denna lördagskväll med Gageego! och dirigenten Rei Munakata. Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Läs mer