Göteborgs Konserthus Pekka Kuusisto och Norska Kammarorkestern

Evenemanget har ägt rum. En lördag med Mozart! Norska Kammarorkestern är kända för sina inlevelsefulla framföranden, nu med karismatiske Pekka Kuusisto som konstnärlig ledare för orkestern.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Unga tom 29 år 190-270 kr

Evenemanget har ägt rum

Vi har glädjen att återigen ta emot Norska Kammarorkestern, känd för sina inlevelsefulla framföranden. Karismatiske violinisten Pekka Kuusisto är en kär gäst i Göteborgs Konserthus och konstnärlig ledare för orkestern.

Den här lördagen får vi höra Norska Kammarorkestern skapa magi av Mozarts fantastiska musik. Upplev den magnifika Sinfonia contertante, en halvtimmeslång pärla i bästa klassicistiska stil där soloinsatser från violin och viola möts i en flörtig dans.  

I sviten från Trollflöjten får vi höra älskade nummer ur Mozarts berömda opera, som med stråkarnas hjälp blir en ny musikalisk berättelse som aldrig slutar att fängsla oss. Tenoren Nils Harald Sødal är vår musikaliska guide i detta helt unika universum.

Norska Kammarorkestern har etablerat sig som en av de främsta kammarorkestrarna på den internationella musikscenen. De är kända för sitt raffinerade ljud och sina innovativa konsertformat. Inte sällan bjuds publiken på överraskningar, som att ensemble spelar en hel repertoar utantill. NCO består av Norges bästa instrumentalister, däribland 21 kärnmedlemmar som arbetar tillsammans som ett kollektiv.

Pekka Kuusisto är både dirigent och en av Nordens unga violinstjärnor. Han har tagit publiken med storm, inte minst i sitt framträdande på BBC Proms. Han är även verksam som dirigent och tillträdde 2021 som konstnärlig ledare för Norska Kammarorkestern. Samarbetet har bland annat resulterat i en skiva med verk av Philip Glass och Nico Muhly.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

Program


Paus 25 min


Lördag 25 november 2023: Evenemanget slutar ca kl 17.00

Medverkande


Ludvig Gudim violin

Eivind Ringstad viola


Nils Harald Sødal berättare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Holst Planeterna
25 maj 15.00

Ett färgsprakande musikaliskt äventyr med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Leonidas Kavakos violin.

Utsålt!
Utsålt!
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang