Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Nyårskonserten 2022

Evenemanget har ägt rum. Repertoar ur Nyårsdagens världsberömda TV-konsert med Schönbrunn Slottsfilharmoniker från Wien.

Speltid ca: 2 t 25 min inkl paus Scen: Stora Salen Arrangör: Julius Production & PH int Music and Great Éntertainment
695 kr

Evenemanget har ägt rum

På grund av de nya restriktionerna som trädde i kraft den 23 december så ställs Nyårskonserten 2022 in. Pengarna kommer att sättas tillbaks på det kort ni betalade dem med, det kan ta någon dag innan ni ser pengarna. Har ni köpt dem via bg eller i vår biljettkassa kan ni mejla information om bank, clearing nummer samt kontonummer som ni vill ha pengarna återbetalda till. (serviceavgiften på 25:-/biljett återbetalas ej) Mejla till biljett@gso.se

Vi vill påminna dig som har en bokad biljett hos oss att förbereda ditt vaccinationsbevis i god tid inför ditt besök. Våra publikvärdar hjälper dig att skanna beviset i samband med att du kommer till våra entréer. Sedan välkomnas du precis som vanligt. Kom ihåg ID, biljett och att komma i god tid då inpassering kan ta längre tid än vanligt.
Läs mer om hur du beställer ditt vaccinationsbevis på Covidbevis

————————————

Schönbrunn Slottsfilharmoniker ger sig ut på turné med en repertoar hämtad från den världsberömda TV-sända nyårskonserten. Med sig har de ett urval av Wiens skickligaste musiker och sångsolister.

Hemma i Wien håller orkestern regelbundet konserter på slottet Schönbrunn där de åtråvärda biljetterna har en strykande åtgång bland turister från hela världen.

Vart än orkestern turnerar så konstaterar publik och recensenter att ”Ingen framför Wienermusik så som Wienermusiker”. Ett gästspel av Schönbrunn Slottsfilharmoniker är alltid en enastående och unik upplevelse. Orkestern är hett efterfrågad och turnerar årligen i Japan, Australien, USA, Sydamerika och Ryssland.

Under denna turné får även ledande konserthus i Skandinavien besök där publiken får chansen att njuta av bland annat de klassiker som känns igen från TV-sändningarna. Och givetvis avslutas varje konsert med Radetzky-marschen där publiken taktfast får delta under dirigentens ledning.

Dirigent:

Mika Eichenholz

Den svenska dirigenten Mika Eichenholz gjorde sin debut med Stockholms Kungliga Filharmoniska Orkester 1989. Han är flitigt engagerad som gästdirigent av orkestrar världen runt. Sedan 2005 jobbar Mika tillsammans med Schönbrunn Slottsfilharmoniker.

Sopran:

Simona Eisinger

Simona Eisinger är en österrikisk sopran med rötterna i Slovakien. Efter studier vid Wiens Musikkonservatorium har hon uppträtt och sjungit på operahus, teatrar och festivaler runt om i Europa, som till exempel Volksoper Wien, Kammeroper München, Luzerner Theater, Oper Klosterneuburg och Sommerfestival Schloss Kittsee. Hon har vunnit priser på bland annat Vienna Fidelio Competition och International Franz Lehar Operetta Competition.

Bariton:

Michael C. Havlicek

Michael C. Havlicek är född i Wien. Efter studier vid Wiens Musikkonservatorium så gjorde han sin operadebut 2005 som ”Papageno” i Trollflöjten. Sedan dess har hans karriär tagit honom över hela världen. Han har regelbundet sjungit stora roller på bland annat Volksoper Wien, Musiktheater Linz och Staatstheater Karlsruhe.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter