Göteborgs Konserthus Offstage

Evenemanget har ägt rum. Vackert barhäng till klassisk livemusik av eldsjälar ur Symfonikerkollektivet - denna gång ett myller av överraskningar så som Symfonikerna remixade av ljudkonstnärer från GAS!

Speltid ca: inkl paus Scen: Garderobshallen
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

Offstage bjuder på vackert barhäng till klassisk livemusik av eldsjälar ur Symfonikerkollektivet. Konceptet bjuder på oslagbar närvarokänsla och stort hjärta, och poppar upp på platser där det är högt i tak och plats för kreativitet. Fri entré.

Säsongens första Offstage är ett myller av överraskningar, rysningar och upptäckarglädje i Konserthusets garderobshall. Det kostar inte en enda krona. Bara kom! Du som har biljett till orkesterkonserten tidigare samma kväll kan lugnt hänga kvar i garderobshallen efteråt – du har garanterad plats.

Ca kl 20.30 Bartók Remixed

Först ut är de norska ljudkonstnärerna Rakel Nystabakk och Eirik Ask som remixar Bartóks Musik för stråkar, slagverk och celesta som Symfonikerna spelat tidigare under kvällen! Med samplingar, synthar och keyboards improviserar de fram en ny och helt egen tolkning av originalverket. Med erfarenhet från elektronik- och jazzmusiken skapar de hypnotisk musik som spänner från det lugna och meditativa till det suggestiva och rytmiska. Deras inslag inleder också årets GAS-festival.

Ca kl 21.15 Symfoniker i Surround

Efter detta halvtimmeslånga musikaliska rus dyker en handfull musiker oväntat upp, för att i följd presentera Symfonikerna i surround, en musikalisk upplevelse i det tredimensionella rummet som i korta passager bjuder på en tidsresa från medeltiden till våra dagar. Det är bara att sväva med i det behagliga musikmolnet med alla sinnen öppna.

Ca kl 22.20 Crash Course i tangons grunder & ca kl 22.40 bjuder Symfonikerna upp till dans

Få en snabbkurs i tango av Samira Abutaleb Rosenlundh och Renaud Chauvet. Sensuella och eggande rytmer blir det garanterat när Symfonikernas cellokvartett spelar tango – och publiken bjuds in på parketten! I denna danskonsert får man känna musiken med hela kroppen och virvla runt i tangons underbara värld.

Godnattvisa vid midnatt

När kvällen är sen är det dags att samla ihop tankar och upplevelser. Vi bjuder på musik att ta med hem som ett avslutande minne – en godnattvisa som rundar av Offstage med mjuka, gungande toner.

Digital rundtur

Under kvällen kan man också ta en digital rundtur (ta med mobil och hörlurar), prata om upplevelserna i mingelhörnan eller bara koppla av i baren.

Konserten är en del av GAS-festivalen.

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Ljudkonstnärer från Göteborg Art Sounds

Rakel Nystabakk laptop

Eirik Ask keyboards

Sedan 1998 är Claes Gunnarsson solocellist i Göteborgs Symfoniker. Han har framträtt som solist med de främsta svenska orkestrarna och inbjuds regelbundet till ledande internationella festivaler som La Folle Journée i Nantes, Music@Menlo i Kalifornien, Mecklenburg-Vorpommern-festivalen och Yuri Temirkanovs vinterfestival i St Petersburg. Claes Gunnarsson har framträtt som solist i Europa, Asien och Nordamerika. I början av sin karriär utsågs han till Artist in Residence hos SR P2 och några år senare gjorde han Londondebut i Brahms dubbelkonsert i Queen Elizabeth Hall tillsammans med violinisten Sara Trobäck, konsertmästare för Göteborgs Symfoniker. De utgör tillsammans med pianisten Per Lundberg Trio Poseidon som turnerar internationellt och har gjort flera skivinspelningar. Som kammarmusiker har Claes Gunnarsson bland annat spelat med violinisterna Leonidas Kavakos och Nikolaj Znaider, pianisten Enrico Pace, trombonisten Christian Lindberg, sopranen Barbara Hendricks och cellisten Lynn Harrell. Claes Gunnarsson har framträtt som solist med Göteborgs Symfoniker flera gånger, bland annat i Dvoráks cellokonsert, Brahms dubbelkonsert och Beethovens trippelkonsert med sina kolleger i Trio Poseidon och Neeme Järvi, Beethovens trippelkonsert med Sara Trobäck och Christian Zacharias samt Sjostakovitjs cellokonsert nr 1 med Neeme Järvi. 2007-2009 var Claes Gunnarsson gästande solocellist hos London Symphony Orchestra. Han har gjort flera inspelningar och är solist i Brahms dubbelkonsert, Beethovens trippelkonsert och Weinbergs Fantasi för cello och orkester samt cellokonsert med Göteborgs Symfoniker på det engelska skivbolaget Chandos. Claes Gunarsson är också verksam som lärare vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Petra Lundin cello

Johan Stern cello

"Den brittiske cellisten Jun Sasaki hade en klar, klangfull ton i Bachs första cellosvit… hans frasering var silkeslen och intonationen felfri…" (The Strad) Jun Sasaki föddes i London av japanska föräldrar. Redan när han var tolv år bestämde han sig för en bana som cellist och började på Yehudi Menuhin School i London. Sedan dess har cellon tagit honom till stora delar av Europa och utanför som solist, kammarmusiker och sedan några år tillbaka som orkestermusiker och alternerande stämledare i Göteborgs Symfoniker. Jun Sasaki studerade för Thomas Carroll vid Royal College of Music i London med stöd av Fleming-stipendiet och Stipendiatstiftelsens fond. Han mottog också stipendier från Musikernas välgörenhetsfond, Martin-stipendiefonden liksom Pierre Fournier-stipendiet. Bland priser han erhållit finns Anne Shuttleworth-priset för bästa soloframförandet på cello vid Royal College of Music, Royal Overseas League String-priset samt andrapriset och specialpriset vid den internationella Antonio Janigrotävlingen i Kroatien. Jun Sasaki var också finalist vid BBC Young Musician-tävlingen 2008. Jun Sasakis nordiska äventyr inleddes när han genomförde sin masterutbildning för Truls Mørk vid Norges musikhögskola i Oslo. 2014 tog han sin examen och flyttade omgående över gränsen till Sverige och tjänsten hos Göteborgs Symfoniker. Han spelar på ett instrument byggt 2006 av Jürgen Manthey i Leipzig, Tyskland.

Mårten Larsson oboe

Tina Ljungkvist flöjt

Kaitlyn Cameron fagott

Hanna Eliasson violin

Antonio Hallongren cello

Ernst Simon Glaser cello

Susanne Brunström Stighäll fiddla

Erik Groenestein-Hendriks harpa

Per Ivarsson trumpet

Olivia Bergdahl poet

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter