Göteborgs Konserthus Mariam The Believer

En mångfacetterad artistisk upplevelse med Mariam Wallentin, som bjuder på improvisation, pop och soul tillsammans med en kammarensemble. Redan i foajén väntar en zeninspirerad atmosfär som ger dig tillfälle att fokusera på nuet.

Speltid ca: 1 t 30 min Scen: Stenhammarsalen
210-260 kr Student 105-130 kr

Med sitt kompromisslöst modiga förhållningssätt till musik startade Mariam Wallentin sitt soloprojekt Mariam The Believer. Denna kväll möter vi kammarmusikalisk, improviserad musik hämtad från albumet Breathing Techniques – en mångfacetterad artistisk upplevelse med utgångspunkt i improvisation, pop och soul tillsammans med en kammarensemble. Med hjälp av musikerna och rummet skapar Mariam en zeninspirerad gemenskap. Följ med in i en generös och lugn atmosfär där musiken ger dig tillfälle att fokusera på nuet.

Mariam Wallentins karriär har korsat ett flertal territorium; jazzkonstellationer som Fire! Orchestra, duon Wildbirds and Peacedrums, samarbeten med allt ifrån Konono no 1 och Deerhoof till symfoniorkestrar, körkompositioner och trumcirklar, till huvudrollen i en kritikerrosad modern opera av noisemusikern Ben Frost.

Ett av hennes senaste projekt är the Wishing Well, en nykomponerad sångcykel i skärningspunkten mellan musik, poesi och performance som undersöker en människas djupaste önskningar och längtan och reflekterar över innebörden av mod och frihet.

Konceptet Pionjär

Konceptet Pionjär ger dig konserter med samtida musik i skön kombination med exempelvis konst, film, audiovisuella element eller drama. För dig som är nyfiken på det allra senaste är säsongens sex lördagskvällar i Stenhammarsalen ett måste. Med ett Pionjär-abonnemang sparar du dessutom 30% jämfört med ordinarie biljettpris.

Provlyssna

Lär känna Mariam The Believers musik:

Lördag 22 april 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.30

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Mariam the Believer sång

Samuel Runsteen violin

Josefin Runsteen cello

Johan Graden piano

Andreas Werliin trummor

Alexander Zethson keyboards

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2022-2023 Musiken i mitt liv: Mariam The Believer

Sångerskan Mariam Wallentin berättar om vad som inspirerat henne i sitt artisteri.