Göteborgs Konserthus Mariam The Believer

En mångfacetterad artistisk upplevelse med Mariam Wallentin och en kammarensemble, med avstamp i albumet Breathing Techniques. Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
210-260 kr Student 105-130 kr

Med sitt kompromisslöst modiga förhållningssätt till musik startade Mariam Wallentin sitt soloprojekt Mariam The Believer. Denna Pionjärkväll möter vi kammarmusikalisk, improviserad musik hämtad från albumet Breathing Techniques – en mångfacetterad artistisk upplevelse med utgångspunkt i improvisation, pop och soul tillsammans med en kammarensemble.

Mariam Wallentins karriär har korsat ett flertal territorium; jazzkonstellationer som Fire! Orchestra, duon Wildbirds and Peacedrums, samarbeten med allt ifrån Konono no 1 och Deerhoof till symfoniorkestrar, körkompositioner och trumcirklar, till huvudrollen i en kritikerrosad modern opera av noisemusikern Ben Frost.

Ett av hennes senaste projekt är the Wishing Well, en nykomponerad sångcykel i skärningspunkten mellan musik, poesi och performance som undersöker en människas djupaste önskningar och längtan och reflekterar över innebörden av mod och frihet.

Konceptet Pionjär

Konceptet Pionjär ger dig konserter med samtida musik i skön kombination med exempelvis konst, film, audiovisuella element eller drama. För dig som är nyfiken på det allra senaste är säsongens sex lördagskvällar i Stenhammarsalen ett måste. Med ett Pionjär-abonnemang sparar du dessutom 30% jämfört med ordinarie biljettpris.

Provlyssna

Lär känna Mariam The Believers musik:

Medverkande

Mariam the Believer sång

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret