Götaplatsfoajén Point Clouds: Jasmine Guffond & Ilan Katin

Evenemanget har ägt rum. Upplev ljudkonstnären Jasmine Guffond som omvandlar digitala data till klingande skapelser, här i ett kreativt möte med Berlin-baserade konstnären Ilan Katin.

Speltid ca: 30 min ingen paus

Evenemanget har ägt rum

Point Clouds ger dig gränslösa och underbart oförutsägbara pop up-inslag som överraskar och utmanar, roar och oroar. Spana efter molnen fulla av upplevelser under Point Music Festival.

Ljudkonstnären Jasmine Guffond verkar i kontaktytorna mellan sociala, politiska och tekniska infrastrukturer. Hon omvandlar digitala data till klingande skapelser med utgångspunkt från exempelvis algoritmer för ansiktsidentifiering, globala nätverk och internetcookies. Vad betyder det när våra individuella vanor blir spårbara, och när våra identiteter, val och personligheter reduceras till en dataström?

Jasmine Guffonds medverkan möjliggörs genom medel från SNW Government.

Under Point Music Festival möter hon Berlin-baserade konstnären Ilan Katin som ofta samarbetar med musiker i visuella liveframträdanden och vid installationer. Här ett exempel på ett tidigare verk de gjort tillsammans:

För att få access till Point Clouds behöver du ett festivalpass eller en biljett till någon av festivalföreställningarna.

Ingår i Point Music Festival

Under Point Music Festival 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt, och sveper med sig publiken rakt in i äventyret. Köp det festivalpass som passar dig bäst eller handplocka favoritföreställningarna!

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang