Göteborgs Konserthus Inställt: Point Talk

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 45 min ingen paus Scen: Stora salen
Fri entré med biljett till konserten i Stora salen samma dag

Evenemanget har ägt rum

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

I denna föreläsning ger Åke Holmquist oss en chans att lära känna nya sidor av Beethoven och de myter och sanningar om hans politiska ställning som utnyttjats av de mest skilda ideologier – ända in i vår tid. Beethoven levde i politiskt oroliga tider, från franska revolutionen och Napoleonkrigen till Wien-kongressens diplomat- och spionhärvor i det krackelerande kejsardömet Österrike-Ungern. Han gick inte opåverkad genom detta.

Åke Holmquist har kallats Sveriges ledande Beethoven-expert och den biografi på närmare 1000 sidor han skrivit om tonsättaren ger fog för detta. I över ett halvt sekel har han sysslat med människan och tonsättaren Beethoven, allt sedan han som tonåring vann SVTs populära frågetävling Tiotusenkronorsfrågan i ämnet Beethoven.

Åke Holmquist har varit vd och konstnärlig chef för Kungliga filharmonikerna och ständig sekreterare vid Musikaliska akademin.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang