3_Viktor Rydberg Inställt: Point Talk

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Speltid ca: 3 t 30 min ingen paus Scen: Viktor Rydbergssalen
100 kr inkl fika

Evenemanget har ägt rum

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Föreläsaren, pianisten och forskaren Fredrik Ullén djupdyker i hjärnans vindlingar och vad som händer när konst skapas. Han är en internationellt hyllad pianist och professor i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet. Med sina två yrkesmässiga perspektiv har han sällsynt goda förutsättningar att beskriva vad som händer under skapandeprocessen och vad som utmärker kreativa människor. Vid sidan av föredraget kommer han också att spela pianomusik av Beethoven och Kurtág.

Efter föreläsningen följer en paus och därefter ett spännande panelsamtal mellan Fredrik Ullén, Beethoven-experten Åke Holmquist och tonsättaren Bent Sørensen under ledning av presentatören Gunnar Bjursell, professor emeritus med starkt engagemang i forskningsfältet kring kultur, hjärna och hälsa. Han är också initiativtagare till webbplatsen ”Den kulturella hjärnan”.

Föreläsning och samtal genomförs i samarbete med AHA!-festivalen som nyfiket utforskar mötet mellan konst och vetenskap.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program

Beethoven På jakt efter Beethovens hjärna - om skapandets neuropsykologi 1 t 30 min

Kurtág Acht Klavierstücke

Beethoven Pianosonat nr 30

Paus 30 min

Tal Paneldiskussion på svenska / danska 1 t 30 min

Medverkande

Fredrik Ullén hjärnforskare, pianist och föreläsare

Gunnar Bjursell professor emeritus

Åke Holmquist föreläsare

Bent Sørensen tonsättare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang