Göteborgs Konserthus Prokofjevs cellosymfoni

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali Dirigent, Truls Mørk Cello

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
420 kr Student 100 kr Grupprabatt 30 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

Vilken kombination: en av vår tids främsta cellister i Prokofjevs gränsöverskridande och näst intill ospelbara Sinfonia concertante med en strid ström av spännande inslag och utmanande soloeskapader för Truls Mørk.

Rysk musik som unge energiknippet Santtu-Matias Rouvali älskar och den kärleken sträcker sig även till angränsande Tjeckien med Moldau av ”göteborgaren” Smetana –  han bodde och arbetade här 1856-1861 – och originalet Janácek vars musik inte låter som någonting annat. Hans skildring av den grymme kosacken Taras Bulbas äventyr och obevekliga slut är ett måste för alla spänningssökare.

Truls Mørk är Artist in Residence för Göteborgs Symfoniker säsongen 2016-2017. Santtu-Matias Rouvali tillträder som chefdirigent för orkestern med start säsongen 2017-2018.

Begränsad framkomlighet

Det är ett cykellopp i centrala stan samma dag som konserten den 5 maj, vilket innebär begränsningar för all trafik runt omkring Götaplatsen.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion en timme innan konsertstart med musiker från Symfonikerna.

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter