Stäng
Meny

Truls Mørk, Artist in Residence 2016-2017

Vissa musiker tycks vara ett med sitt instrument i benådade ögonblick, med sin ton, där allt bildar ett musikaliskt kraftcentrum som ljuder fritt och oansträngt. Cellisten Truls Mørk hör dit, norrmannen från sjöfartsstaden Bergen och numera hela världens angelägenhet.

De mest framstående orkestrarna jagar honom ständigt i hopp om att få gifta sin orkesterklang med hans fylliga och utsökta ton och Truls Mørk är inte den som är den. Han värdesätter också gammal vänskap och kamratskapet med Göteborgs Symfoniker sträcker sig över 22 konserter sedan första mötet i Lalos cellokonsert 1989.

Det betyder att samarbetet firar 25-årsjubileum 2016 så vad passar bättre än att Truls Mørk är Artist in Residence säsongen 2016-2017! Han är solist med orkestern, han spelar kammarmusik, han leder orkestern från cellon – han visar alla sidor av sitt formidabla konstnärskap.

Hélène Grimaud, Artist in Residence 2017-2018

Vi välkomnar franska pianisten Hélène Grimaud som Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker 2017-2018!

Hélène Grimaud är en artistprofil som alltid söker nya infallsvinklar. Hon är känd för sin intensitet och musikaliska skärpa och hennes kärlek till musiken är lika uppenbar i kammarmusik av Brahms och Debussy som pianokonserter av Beethoven och Ravel.

Hélène Grimauds passion för musiken speglas också i intresset för djur och natur. Hon arbetar för att sprida kunskapen om vargar och deras betydelse för människan och ekosystemet via vargreservatet Wolf Conservation Center i USA: ”Vargarna är oändligt fascinerande varelser som har mycket att lära oss människor”.

Hélène Grimaud är även aktiv inom människorättsrörelsen Musicians for Human Rights och verksam som författare: hon har givit ut tre böcker, en självbiografi samt två halvbiografiska romaner.

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev