Svart vit bild på en man i profil Svart vit bild på en man i profil

Göteborgs Konserthus Reza Bahram

Evenemanget har ägt rum. En helkväll med den välkända iranska fusionsångaren Reza Bahram.

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora Salen Arrangör: Tar Production GmbH
515-1225 kr

Evenemanget har ägt rum

Information från Tar Production GmbH:

Reza Bahram föddes den 11 januari 1991 i staden Yazd i Iran. Han är en välkänd iransk fusionssångare. Han är det andra barnet i familjen med systrar som är äldre och yngre som är idrottare. Hans äldsta syster är bodybuilding-instruktör och rider, medan den yngsta är en professionell kajakpaddlare. Reza stoppade sångkarriären efter sin bortgångne far 2005 eftersom han var den största anhängaren av Rezas karriär. På den tiden spelade han fotboll för ”Foolad-e-Yazd” och sedan för ”Foolad-e-Khouzestan” men tyvärr blev han skadad under en fotbollsmatch. Tre år av kirurgiska operationer fick honom att dra sig tillbaka från fotbollen. Trots detta återvände han till musikbranschen. Den här gången var det hans mammas stöd som orsakade framgång i hans musikkarriär. Han tror att Gud och sedan hans mamma har varit drivkraften i hans musikkarriär och framgång.

Ett år innan han började sitt universitet 2009, har Reza gått tillbaka till musikbranschen på allvar och utvecklats som professionell sångare 2014. Reza tog examen med sin BA-examen från Yazd Science and Culture University i ekonomisk förvaltning. Hans första solo släpptes den 20 juli 2016 med titeln ”Az Esgh Bego”. Texterna skrevs av Hamed Dehghani och arrangerades av Massoud Jahani som blev en hit. Låten ”Az Esgh Bego” som sjöngs av Reza Bahram spelades i början av avslutningsceremonin för den 36:e Fajr-filmfestivalen i Milad Tower, Teheran. Låtarna ”Gol-e-Esgh” och ”Divaneh” spelade av Reza Bahram har funnits på listan över de mest nedladdade iranska låtarna globalt under två år i rad. Han har spelat 150 konserter på fyra månader, varav 40 konserter hölls i de mest anmärkningsvärda konserthusen i Iran, det lyxiga Spinas Palace med en kapacitet på 2 500 åskådare. Reza Bahrams andra prestationer inkluderar att bidra till temamusiken i dramaserierna ”Mamnue” och ”Del”. Dessutom har han samarbetat med Ghoghnous Cultural and Artistic Institute.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang