Göteborgs Konserthus Robi & Friends ”Del Alma” Releasekonsert

Evenemanget har ägt rum. En erkänt skicklig instrumentalist men också en stilsäker och virtuos kompositör med lika stor respekt för traditionen som han är en finurlig förnyare.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: United voice
325 kr

Evenemanget har ägt rum

Robert ’Robi’ Svärd har etablerat sig som en internationellt erkänd flamencogitarrist och är nu åter Sverigeaktuell med releasekonsert den 26/4 för nya albumet ”Del alma” på Konserthuset i Göteborg.

Med två kritikerrosade tidigare album med hyllningar från hela världen har Robert ’Robi’ Svärd inte bara uppmärksammats stort i Sverige utan också i flamencons hemtrakter i Spanien.

 

Septetten för kvällen består av Robert ”Robi Svärd (gitarr), Antonio ”El Turry” (sång/palmas), Miguel ”El Cheyenne” (slagverk), Joan Masana (bas), Ann Sehlstedt (dans/palmas) Afra Rubino (gitarr) och Sara Nilsson (fiol) vilka bjuder på en fartfylld och känslosam 90 minuters konsert.

 

Mattias Franzéns (STIM:s Promotionsnämnd) motivering då Robi tilldelades priset som ”STIM Årets Kompositör 2019”:

 

”En erkänt skicklig instrumentalist men också en stilsäker och virtuos kompositör med lika stor respekt för traditionen som han är en finurlig förnyare.

Hans imponerande fingerfärdighet och känsla lägger grund för ett behagligt flyt i de komplexa kompositionerna.

Han har fått genrens giganter att tappa hakan- att som svensk komma från ingenstans och slå igenom i det erkänt kräsna och kvalitetsmedvetna flamenco- Spanien är en närmast osannolik bedrift”

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter