Göteborgs Konserthus En albansk musikskatt

Evenemanget har ägt rum. Traditionell lokal folkmusik från södra Albanien om kämpande herdar, heroism, familjetragedier och längtan – en skatt i händerna på grandiosa ensemblen Saz’iso.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
230-300 kr Student 115-150 kr

Evenemanget har ägt rum

Saze är en traditionell lokal folkmusik från södra Albanien. I flera decennier hördes inte sången, berättades inte de urgamla historierna om kämpande herdar, om heroism, familjetragedier och längtan. Detta tills en känd musikproducent från London blev tipsad om grandiosa ensemblen Saz’iso och deras musikskatt.

Saz’iso med sångerskorna Donika och Adrianna är från byn Përmet, själva hjärtat av Saze. Under många år var ensemblen de främsta utövarna av musikstilen. Men i samband med glasnost och perestrojka, murens fall, skingrades gruppmedlemmarna och musiken föll i glömska. Men musiken har fått ett nytt värdigt erkännande sedan Saz’isos senaste album. Ett album producerat av legendariska musikproducenten Joe Boyd, som tidigare samarbetat med storheter som Nick Drake och Pink Floyd.

Kom i stämning inför konserten

Missa inte DJ Said som värmer upp publiken i foajén innan dörrarna till magiska Stenhammarsalen öppnas!

Provlyssna

Fredag 24 februari 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Saz'iso

Donika Pecallari sång

Adrianna Thanou sång

Robert Tralo sång

Aurel Qirjo violin

Telando Feto klarinett

Agron Murat luta

Pëllumb Meta flöjt, sång

Agron Nasi ramtrumma

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter