Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: SAZ’ISO: EN ALBANSK MUSIKSKATT

Evenemanget har ägt rum. Abonnemangskonserten är tyvärr inställd.

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
200-270 kr Student 100-135 kr

Evenemanget har ägt rum

Abonnemangskonserten är tyvärr inställd. 

Som abonnent återbetalas du den del av abonnemangsbeloppet som avser de inställda konserterna. Alla återbetalningar ska vara genomförda innan påsk.

Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

——————————–

Saze är en traditionell lokal folkmusik från södra Albanien. I flera decennier hördes inte sången, berättades inte de urgamla historierna om kämpande herdar, sagor om heroism, familjetragedier och längtan. Detta tills en känd musikproducent från London blev tipsad om grandiosa ensemblen Saz’iso och deras musikskatt.

Saz’iso med sångerskorna Donika Pecallari och Adrianna Thanou är från byn Përmet, själva hjärtat av Saze. Under många år var ensemblen de främsta utövarna av musikstilen. Men i samband med glasnost och perestrojka, murens fall, skingrades gruppmedlemmarna och musiken föll i glömska.

Nu har den fått ett nytt värdigt erkännande sedan releasen av ett album producerat av legendariska musikproducenten Joe Boyd, som tidigare samarbetat med storheter som Nick Drake och Pink Floyd.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Världen i Konserthuset

abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer. Köper du abonnemanget sparar du 30% jämfört med lösbiljettpriset.

Medverkande

Saz'iso

Donika Pecallari sång

Adrianna Thanou sång

Robert Tralo sång

Aurel Qirjo violin, sång

Telando Feto klarinett

Agron Murat luta

Agron Nasi ramtrumma

Pëllumb Meta flöjt, sång

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter