Gräfsnäsgården, Slottsskogen Seminarium: Om nyckelharpan och Väsen

Evenemanget har ägt rum. Musik, prat och spel i Gräfsnäsgården i Slottsskogen med riksspelmannen Pernilla Stendahl. Fri entré!

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Landskapsstugevägen 2, Göteborg Arrangör: Göteborgs Konserthus, Possibilitas, Folkdansringen Göteborg, GNDS, Göteborgs spelmansförbund
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

30-års jubilerande uppländska trion Väsen gästar Göteborgs Konserthus 15 november. Ungefär veckan innan är du välkommen att värma upp inför konserten med ett seminarium där du får veta mer om trions musik och det unikt svenska instrumentet nyckelharpa, som i Väsen spelas av Olov Johansson.

Seminariet leds av Pernilla Stendahl, bohuslänsk riksspelman på nyckelharpa. Hon är född, uppvuxen och boende längst in i Gullmarsfjorden där Bohuslän är som smalast och vackrast.

Med fötterna i både den uppländska och bohuslänska traditionen har hon en bred kunskap om musiken, traditionen och instrumentet. Pernilla Stendahl har haft Olov Johansson som musiklärare. Kuriosa: Pernilla spelar på en nyckelharpa byggd av Esbjörn Hogmark, som även byggt Olov Johanssons nyckelharpa.

I samband med seminariet finns det även möjlighet att prova på att spela nyckelharpa. Är du spelsugen och kan spela på gehör? Ta med ditt instrument och spela du med!

Enklare fika finns till försäljning. Välkommen! Kom i god tid!

Plats

Gräfsnäsgården i Slottsskogen
Landskapsstugevägen 2, Göteborg

Hålltider

17.30 Pernilla Stendahl spelar och berättar om nyckelharpan
18.10 Prova att spela nyckelharpa
18.40 Paus
19.00 Göteborgs spelmansförbund har spelträning. Ta med ditt instrument om du kan spela på gehör. För den som vill går det även bra att sitta kvar och bara lyssna.

Ett arrangemang i samarbete mellan Göteborgs Konserthus, Possibilitas, Folkdansringen Göteborg, GNDS – Göteborgs National Dans Sällskap och Göteborgs spelmansförbund

Till evenemanget på Facebook >>

Världen i Konserthuset

Konserten ”Jubel för Väsen” ingår i abonnemanget Världen i Konserthuset som ger dig fyra av säsongens världsmusik-konserter till ett mycket förmånligt pris. Nyskapande folkmusik från länder och regioner som Rajasthan, Uppland, Jemen och Armenien!

Foto porträtt Pernilla Stendahl: Annie Brickman

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter