Göteborgs Konserthus Jubel för Väsen

Evenemanget har ägt rum. 30-årsjubilerande trio med rötterna i Upplands spelmanstradition.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Denna folkmusikens supergrupp från Uppland bildades 1989. Den intuitiva lättheten i samspelet mellan nyckelharpa, viola och gitarr fortsätter att överraska när Väsen i år firar sitt 30-årsjubileum.

Den svenska gruppens ursprung är rotad i skogarna och landsbygdens bördiga jord. Upplands spelmanstradition är bevarad men ljudlandskapet är modernt: rock, jazz och klassiska influenser vävs naturligt in i folkmusiken. Resultatet är lekfullt, lätt och vackert.

Trion kittlar med sin scennärvaro, kanske bjuder de på en improviserad variant av Tiomiljonerspolskan, Skräplandsschottis eller Lilla kulturbidragsvalsen. Hur som helst, vad som än spelas live så är Väsens 30-åriga låtskatt briljant. Under jubileumsåret görs konserter i USA, Japan och Europa. Självklart vill även Världen i Konserthuset vara med och fira.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said från Worldmusic Oasis spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång!

Medverkande

Olov Johansson nyckelharpa

Roger Tallroth gitarr

Mikael Marin viola

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

11 april 2019 Här möts hela världen

Vi vill bjuda publiken på musik de inte visste att de tycker om.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2019-2020 Världen i Konserthuset: Väsen

Väsen firar 30 år!

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang