Göteborgs Konserthus Sepideh Reissadat & Rohab Ensemble

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset presenterar klassisk iransk musik med romantiska, melankoliska och glädjefulla stycken.

Scen: Stenhammarsalen
250 kr

Evenemanget har ägt rum

Sepideh Reissadat och Rohab Ensemble bjuder på en repertoar av klassisk iransk musik med romantiska, melankoliska och glädjefulla stycken vars texter innehåller dikter från den stora skattkammaren av klassisk persisk poesi.

Rohab är en variant av namnet på en gammal sub-ram (magham) i de melodiska ramarna (dastgah) av klassisk iransk musik, som nämns i den persiska litteraturen daterad så tidigt som 1200-talet. En melankolisk melodisk ram, i antiken, betraktades som nostalgisk. I modern tid överlever rohab som en mindre ram (goosheh) i några av de stora ramarna, som shur och Nava. I detta utförande följs Rohab Ensemble av Sepideh Raissadats, hänförda och fantastiska sång.

Sepideh Raissadat rösttränade som ung med Irans kända diva Parisa och studerade sedan musik med välrenommerade Parviz Meshkatian och Mohammad Reza Lotfi som lärare. Under sin karriär har Sepideh Raissadat uppträtt flertalet gånger utanför sitt hemland Iran, bland annat i Vatikanstaten och för UNESCO.

The Rohab Ensemble består av fyra välkända musiker; Hossein Behroozinia (barbat – traditionell iransk luta), Said Farajpoori (kamancheh – traditionell iransk fiol), Behnam Samani (tombak – traditionell iransk trumma), och Hamid Behrouzinia (tar – traditionell iransk luta).

Rohab Ensemble tar med sig tre berömda maestros från berömda Dastan Ensemblen, Hossein Behroozinia (Barbat Lute), Said Farajpoori (Kamanchehpike Fiddle), och Behnam Samani (Tombakobletrumma) tillsammans med Hamid Behrouzinia (Tarlut).

Tillsammans med Sepideh Raissadat framför de traditionell och klassisk iransk musik. Konserten är en upplevelse av romantiska, melankoliska och upplyftande musikstycken med lyrik hämtad från den stora persiska kulturskatten.

Konserten är en del av Riksteaterns projekt Voices of Change.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang