Stäng
Meny
fre
2
mar
Kl 19.00

Sepideh Reissadat & Rohab Ensemble

Världen i Konserthuset presenterar klassisk iransk musik med romantiska, melankoliska och glädjefulla stycken.

Sepideh Reissadat & Rohab Ensemble

Världen i Konserthuset presenterar klassisk iransk musik med romantiska, melankoliska och glädjefulla stycken.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Sepideh Reissadat och Rohab Ensemble bjuder på en repertoar av klassisk iransk musik med romantiska, melankoliska och glädjefulla stycken vars texter innehåller dikter från den stora skattkammaren av klassisk persisk poesi.

Rohab är en variant av namnet på en gammal sub-ram (magham) i de melodiska ramarna (dastgah) av klassisk iransk musik, som nämns i den persiska litteraturen daterad så tidigt som 1200-talet. En melankolisk melodisk ram, i antiken, betraktades som nostalgisk. I modern tid överlever rohab som en mindre ram (goosheh) i några av de stora ramarna, som shur och Nava. I detta utförande följs Rohab Ensemble av Sepideh Raissadats, hänförda och fantastiska sång.

Sepideh Raissadat rösttränade som ung med Irans kända diva Parisa och studerade sedan musik med välrenommerade Parviz Meshkatian och Mohammad Reza Lotfi som lärare. Under sin karriär har Sepideh Raissadat uppträtt flertalet gånger utanför sitt hemland Iran, bland annat i Vatikanstaten och för UNESCO.

The Rohab Ensemble består av fyra välkända musiker; Hossein Behroozinia (barbat – traditionell iransk luta), Said Farajpoori (kamancheh – traditionell iransk fiol), Behnam Samani (tombak – traditionell iransk trumma), och Hamid Behrouzinia (tar – traditionell iransk luta).

Rohab Ensemble tar med sig tre berömda maestros från berömda Dastan Ensemblen, Hossein Behroozinia (Barbat Lute), Said Farajpoori (Kamanchehpike Fiddle), och Behnam Samani (Tombakobletrumma) tillsammans med Hamid Behrouzinia (Tarlut).

Tillsammans med Sepideh Raissadat framför de traditionell och klassisk iransk musik. Konserten är en upplevelse av romantiska, melankoliska och upplyftande musikstycken med lyrik hämtad från den stora persiska kulturskatten.

Konserten är en del av Riksteaterns projekt Voices of Change.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!