Göteborgs Konserthus Med rötterna i Namibia

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset och Planeta Festival presenterar: Shishani & Namibian Tales

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Sångerskan, gitarristen och låtskrivaren Shishani är älskad för sin både mjuka och kraftfulla röst. Hon har sina rötter i Namibia och Belgien och växte upp i Holland. I hennes musik kombineras dessa världar med influenser från afroamerikansk och afrikansk musik.

Shishanis låtar är skönt svängiga och det finns ett starkt samhällsengagemang i många av texterna. I hennes band Namibian Tales ingår tyska Debby Korfmacher på tumpiano (mbira) och stränginstrumentet kora, ungerske cellisten Bence Huszar och slagverkaren Sjahin During.

Tillsammans skapar dessa mångsidiga musiker ett rytmiskt och oemotståndligt sound som är inbjudande, uppfriskande och helt deras eget. Shishani betyder ”krona” på oshiwambo, ett av Namibias ursprungliga språk.

Konserten ingår i Planeta Festival 31 oktober-4 november – med dans och musik från hela världen – en självklar samarbetspartner för Världen i Konserthuset.

Medverkande

Shishani sång, gitarr

Bence Huszar cello

Debby Korfmacher mbira, kora, sång

Sjahin During perkussion

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter