Göteborgs Konserthus Sida vid sida

Evenemanget har ägt rum. Barn från El Sistema och Göteborgs Kulturskolor spelar tillsammans med ensamkommande flyktingar i Dream Orchestra och musikerna i University of Gothenburg Symphony Orchestra.

Speltid ca: 1 t 20 min ingen paus Scen: Stora salen
100 kr Student 60 kr Barn 60 kr

Evenemanget har ägt rum

En konsert som spränger generations- och nationalitetsgränserna: barn från El Sistema och Göteborgs Kulturskolor spelar tillsammans med ensamkommande flyktingar i Dream Orchestra och de skickliga musikerna i University of Gothenburg Symphony Orchestra. Tillsammans skapar de ett unikt sammanhang för lärande och inte minst en unik musikalisk upplevelse.

I dag finns El Sistema-verksamhet i Göteborgs alla kulturskolor och varje vecka träffas närmare 1500 deltagare för att musicera tillsammans. Genom undervisningen bidrar Göteborgs kulturskolor till musikalisk, social och mänsklig utveckling med målet att stimulera barn och unga att ta plats i ett jämlikt och hållbart Göteborg.

El Sistema Sweden Dream Orchestra startades i april 2016 av El Sistemas konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez med en handfull unga pojkar från ett flyktingboende söder om Göteborg. Ett år senare består orkestern av drygt 40 barn och unga, de flesta ensamkommande från Afghanistan, Syrien, Iran, Eritrea och Albanien. Dream Orchestra växer stadigt i takt med tillgången på instrument med målsättningen att bilda en fullstor symfoniorkester.

University of Gothenburg Symphony Orchestra består av studenter som gå masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Här läggs grunden för arbetet som professionella orkestermusiker i internationell miljö. Utbildningen är unik i sitt slag och bedrivs i samverkan med Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan.

Alla dessa musikfrälsta barn och ungdomar förenas här i en sjudande konsert som bland annat tar publiken på en musikalisk resa till Blåkulla, ett kungligt Paris, en sydamerikansk dansbana och piraternas Karibien.

Program

Glinka Uvertyr till Ruslan och Ludmila

Musorgskij En natt på Blåkulla

Charpentier Rondo ur Te Deum

Schumann Aria, op.68 nr 2

Dvorák Slavisk dans op.72 nr 2

Dvorák Slavisk dans op.72 nr 7

Trad. Ritmos Ciganos

Badelt He's a Pirate

Medrano Merengue del Primero

MedverkandePetra Kloo Vik presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret