Göteborgs Konserthus Side by Side 2022: Closing Concert

Evenemanget har ägt rum. En klassisk konsert som avslutar musiklägrets Side by Side, där lägrets mest avancerade deltagare visar upp sina färdigheter sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble.

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
160 kr Barn 60 kr

Evenemanget har ägt rum

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema avslutas med en klassisk konsert i Stora Salen där lägrets mest avancerade deltagare visar upp sina färdigheter sida vid sida med Göteborgs Symfoniker.

Deltagarna från ADVANCED och PRE-ADVANCED ORCHESTRA utgör Side by Sides musikaliska spets och tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble bjuder de på en högklassig musikkavalkad. Allt under ledning av dirigenterna Emil Eliasson och Daniela Musca.

Konserten bjuder på storslagen symfonisk repertoar, med både Tjajkovskij, Grieg och Sibelius på repertoaren, men också Ethel Smythes mäktiga Ouvertyr ur The Wreckers, och en del ur Ida Mobergs finstämda svit för orkester, som mycket sällan framförts för publik. Dessutom utdrag ur Karl Jenkins Mass for Peace, för kör och orkester tillsammans.

Konserten livesänds också på GSOplay

Titta på livesändningen.

Program

Tjajkovskij Trepak ur Nötknäpparen 1 min

Moberg Afton ur Soluppgång, orkestersvit 4 min

Grieg Norsk dans nr 3 3 min

Trad. Den blomstertid nu kommer / Vals från Gammalsvenskby

Sibelius Finlandia 9 min

Paus 25 min

R Strauss Inledning till Also sprach Zarathustra 2 min

Smyth Wreckers Overture 9 min

Massenet Nocturne ur Svit nr 1 6 min

Jenkins Sanctus ur The Armed Man 7 min

Tjajkovskij Finale ur Symfoni nr 4 8 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Emil Eliasson dirigent

Den italienska dirigenten Daniela Musca har uppmärksammats för sina personliga och hängivna tolkningar och sitt sinne för detaljer och klanger. Hon är efterfrågad både som konsert- och operadirigent. Bland orkestrar hon samarbetat med finns Frankfurts opera- och museumsorkester, Norrköpings symfoniorkester, Trondheims symfoniorkester och Würzburgs filharmoniker. Som operadirigent har hon lett fram-föranden av Donizettis Kärleksdrycken, Lehárs Greven av Luxemburg och Tjajkovskijs Eugen Onegin.

Deltagare från musiklägret Side by Side

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som kommer att utgöra en aktiv kärna i Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter. Förutom verksamheten med Göteborgs Symfoniska Kör som ger ett flertal konserter med Göteborgs Symfoniker varje säsong framträder ensemblen också på egen hand med varierade program som visar dess bredd och mångsidighet.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret