Trädgårdsföreningen Side by Side presenterar: Mångfaldsfestivalen

Evenemanget har ägt rum. Allsång i Trädgårdsföreningen - alla sångglada förskolebarn, föräldrar och pedagoger är varmt välkomna! Årets tema är "Olika men ändå lika".

Speltid ca: 1 t
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

Alla sångglada förskolebarn, föräldrar och pedagoger är varmt välkomna till Trädgårdsföreningen 15 juni för att sjunga och dansa tillsammans. Årets tema är ”Olika men ändå lika” – ta gärna med egengjorda flaggor för olika länder!

Med temat ”Olika men ändå lika” vill Mångfaldsfestivalen uppmärksamma att alla barn är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter oavsett nationalitet, kultur och religion. Allas behov och önskningar är lika viktiga!

Musikerna står på Lilla Scenen i Trädgårdsföreningen kl 10.00-11.00. Ta gärna med egen picknickfilt och mat så att alla kan umgås tillsammans fram till kl 13.00.

Här är en sång av Marco Rio som beskriver årets tema:
Det finns så många länder, olika språk
Några av de kan vara, svåra att förstå,
vi kan hjälpa varandra. Prova lite grand
Vi sjunger denna sång som börjar med en gång
Varje gång jag säger: Hola! Hello!, Ciao!, Moi!
då får gärna svara: Hej!
Om jag säger till dig: Mi Amigo, My friend, Ystäväni
Då får du säga: Min Vän

Vid frågor om texthäften eller liknande, kontakta teresa.hedborg@forskola.goteborg.se

Musiklägret Side by Side

Det internationella musiklägret Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är ett av Göteborgs jubileumsprojekt. 2023 firar lägret sitt 10-årsjubileum samtidigt som det är en viktig del av stadens 400-årsfirande. Passa på att uppleva någon av alla konserter som ingår i lägret och titta på livesändningen av finalkonserten på GSOplay den 21 juni.

På Side by Side samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Hitta till Trädgårdsföreningen

Medverkande

Barn från El Sistema-förskolor i Hammarkullen

Cecilia Thorén

Stefan Hedborg

Tobias Edvardsson

Nahuel Ivalo

Teresa Hedborg

Ljudtekniker Johan Zackrisson

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret