Trädgårdsföreningen Side by Side presenterar: Mångfaldsfestivalen

Allsång i Trädgårdsföreningen - alla sångglada förskolebarn, föräldrar och pedagoger är varmt välkomna! Årets tema är "Olika men ändå lika".

Speltid ca: 1 t
Fri entré

Alla sångglada förskolebarn, föräldrar och pedagoger är varmt välkomna till Trädgårdsföreningen 15 juni för att sjunga och dansa tillsammans. Årets tema är ”Olika men ändå lika” – ta gärna med egengjorda flaggor för olika länder!

Med temat ”Olika men ändå lika” vill Mångfaldsfestivalen uppmärksamma att alla barn är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter oavsett nationalitet, kultur och religion. Allas behov och önskningar är lika viktiga!

Musikerna står på Lilla Scenen i Trädgårdsföreningen kl 10.00-11.00. Ta gärna med egen picknickfilt och mat så att alla kan umgås tillsammans fram till kl 13.00.

Här är en sång av Marco Rio som beskriver årets tema:
Det finns så många länder, olika språk
Några av de kan vara, svåra att förstå,
vi kan hjälpa varandra. Prova lite grand
Vi sjunger denna sång som börjar med en gång
Varje gång jag säger: Hola! Hello!, Ciao!, Moi!
då får gärna svara: Hej!
Om jag säger till dig: Mi Amigo, My friend, Ystäväni
Då får du säga: Min Vän

Vid frågor om texthäften eller liknande, kontakta teresa.hedborg@forskola.goteborg.se

Musiklägret Side by Side

Det internationella musiklägret Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är ett av Göteborgs jubileumsprojekt. 2023 firar lägret sitt 10-årsjubileum samtidigt som det är en viktig del av stadens 400-årsfirande.

På Side by Side samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Hitta till Trädgårdsföreningen

Medverkande

Barn från El Sistema-förskolor i Hammarkullen

Cecilia Thorén

Stefan Hedborg

Tobias Edvardsson

Nahuel Ivalo

Teresa Hedborg

Ljudtekniker Johan Zackrisson

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Side by Side 2023: Beginners in Concert
18 jun 11.30

Välkommen till en mysig lunchkonsert på Världskulturmuseet med de allra yngsta deltagarna från musiklägret Side by Side by El Sistema. Fri entré.

Läs mer
Side by Side 2023: Festival Concert
20 jun 15.00

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år och Göteborgs 400-årsjubileum med över 2000 unga musiker och sångare från världens alla hörn, Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble, i Scandinavium!

Köp biljetter
Side by Side 2023: Wind & String in Concert
20 jun 19.30

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema avslutar sin jubileumstisdag med en pampig konsert med extra allt. Det blir stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester – samtidigt!

Köp biljetter
Side by Side 2023: Open Choir in Concert
21 jun 14.30

Fartfyllt, lättsamt och dansant! Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en härlig stund tillsammans med barnen och ungdomarna från Open Choir.

Köp biljetter
Side by Side 2023: Early & Folk in Concert
21 jun 16.00

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en spännande musikalisk resa genom tid och rum. Folk- och världsmusik blandas med toner från renässansen och medeltiden.

Köp biljetter