Göteborgs Konserthus Side by Side 2023: Wind & String in Concert

Evenemanget har ägt rum. Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema avslutar sin jubileumstisdag med en pampig konsert med extra allt. Det blir stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester – samtidigt!

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
60 kr

Evenemanget har ägt rum

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema avslutar sin jubileumstisdag med en pampig konsert med extra allt. Det blir stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester – samtidigt!

Välkommen till en riktigt intensiv musikalisk upplevelse! WIND & STRING ORCHESTRA är en stråkorkester, en blåsorkester, och en symfoniorkester, allt i ett! Här får du njuta av klassiska stycken från Dvorak och Sibelius såväl som argentinaren Ginastera. Dessutom blir det modern filmmusik med Captain Marvel i spetsen. Blåsorkester och symfoniorkester dirigeras av Göteborgs Symfonikers egna Marjolein Vermeeren och stråkorkestern leds av Terje Skomedal.

Det internationella musiklägret Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är ett av Göteborgs jubileumsprojekt. 2023 firar lägret sitt 10-årsjubileum samtidigt som det är en viktig del av stadens 400-årsfirande.

På Side by Side samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Konserter och livesändning

Passa på att uppleva någon av alla konserter som ingår i musiklägret och titta på livesändningen av finalkonserten på GSOplay den 21 juni.

Tisdag 20 juni 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.30

Medverkande

- ---

Marjolein Vermeeren dirigent

Terje Skomedal dirigent

Deltagare från musiklägret Side by Side

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret