Lisebergshallen Side by Side by El Sistema: Avslutningskonsert

Evenemanget har ägt rum. Ett gigantiskt finalfyrverkeri i Lisebergshallen med barn och ungdomar från musiklägret under ledning av Ron Davis Alvarez och Birgitta Mannerström Molin.

Speltid ca: 1 t
100 kr

Evenemanget har ägt rum

Side by Side by El Sistema är ett internationellt sommarläger där barn och unga möts för att spela och sjunga tillsammans. Vid den stora avslutningskonserten deltar lägrets alla unga orkester- och kördeltagare. Det blir ett gigantiskt musikaliskt finalfyrverkeri under ledning av Ron Davis Alvarez och Birgitta Mannerström Molin som får sätta punkt för årets läger.

Göteborgs Symfoniker är sedan 2016 huvudarrangör för det internationella orkester- och körlägret Side by Side by El Sistema Sweden. Som ett flaggskepp för Sveriges Nationalorkesters gedigna barn- och ungdomsverksamhet tar lägret plats som en viktig mötesplats för barn och unga!

Lägret genomförs i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema som hämtar inspiration från den unika modell för social inkludering som utvecklats sedan 1975 i Venezuela med José Antonio Abreu som grundare. Med visionen att alla barn i Sverige ska ges möjlighet till positiv utveckling genom musicerande i kör och orkester verkar stiftelsen för att sprida och utveckla El Sistema i Sverige.

Lägret stöds av Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen och vi bygger lägret tillsammans med Kulturskolorna i Göteborg. Lägret är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Tillsammans med barn och unga från hela världen firar vi med massor av glädje och kreativitet hela vägen fram till jubileumsåret 2021 och långt därefter. Vårt mål är att när Göteborg fyller 400 år är Side by Side by El Sistema ett världsledande musikläger för barn från hela världen.

#sidebysidebyelsistema

Bokning av rullstolsplatser

Boka rullstolsplatser direkt hos Liseberg 031-40 01 00.

Medverkande

Ron Davis Alvarez dirigent

Birgitta Mannerström Molin dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret