Stäng
Meny
I mitten av juni samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester, sjunga i kör, skapa och utvecklas tillsammans. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter. Var med du också!

Det internationella orkester- och körlägret Side by Side by El Sistema är en del av Göteborgs 400-årsjubileum där vi tillsammans med barn och unga från hela världen firar vi med massor av glädje och kreativitet hela vägen fram till jubileumsåret 2021, och långt därefter.

På grund av rådande världsläge och i enlighet med myndigheternas rekommendationer gällande resor och folksamlingar har vi beslutat att vi ställer om årets Side by Side. Istället för att samla alla deltagare på plats här i Göteborg planerar vi nu ett helt digitalt musikläger, Side by Side: Digital.

Det har länge varit vår ambition att skapa en digital plattform för Side by Side, med inspirerande innehåll och spännande möjligheter till interaktion kring lägret – nu tar vi chansen att göra verklighet av dessa planer. Håll ögonen på www.sidebysidegoteborg.se och Side by Sides sociala medier för information!

Prenumerera på nyhetsbreven från Side by Side by El Sistema för att hålla dig uppdaterad >>

Ansökan & anmälan 2020

Håll ögonen på www.sidebysidegoteborg.se efter information om Side by Side: Digital.

Till Side by side-webben

Barn och unga från hela världen

Under Side by Side by El Sistema i Göteborg möts barn och unga från hela världen för att spela i orkester, sjunga i kör, skapa och utvecklas. Deltagarna repeterar, umgås och avslutar lägret med en magnifik konsert tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, som också är mentorer för deltagarna.

Dessutom får de träffa spännande artister och konstnärer som leder workshops och repetitioner. Man inspirerar varandra, utvecklas tillsammans och får nya kunskaper. Föräldrar och familjer är också välkomna att delta.

Göteborgs Symfoniker är huvudarrangörer sedan 2016, i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema Sverige. El Sistema är ett program skapat 1975 av ekonomen och musikern José Antonio Abreu i Venezuela med visionen att man genom musik kan medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv.

Till Side by Side-webben

Broar mellan människor, kulturer och kontinenter

Med en gemensam passion för musik bygger Side by Side by El Sistema broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

”These kids have matured by three years in one week,’ said one of the teachers as we walked through Gothenburg. That really is the best description of the effect that the trip to Sweden has had on this group of young musicians from In Harmony Telford and Sistema in Norwich.”

Till Side by Side-webben

Spela & sjung ännu mer med Symfonikerna

Höstlovskören med orkester

På höstlovet varje år träffas unga sångare och musiker från Västsverige i Göteborgs Konserthus. Under kursen utvecklas du tekniskt och sceniskt, får arbeta med professionella sångare och pedagoger. Höstlovskören avslutas med konsert i Stora salen.

Mer om Höstlovskören med orkester

Sportlovsorkestern

Vecka 7 varje år samlas unga orkestermusiker i åldrarna 14-19 år i Konserthuset. Under repetitionerna coachas du av musiker ur Symfonikerna, får lära känna den klassiska symfoniska repertoaren och utveckla dina färdigheter i samspel. Dirigenten Thord Svedlund ser till att alla detaljer finslipas inför den avslutande konserten i Stora salen.

Mer om Sportlovsorkestern

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!