Stäng
Meny
Välkommen till Side by Side, ett internationellt musikläger för dig ca 6-23 år gammal som älskar att sjunga i kör eller spela i orkester. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Den 18-22 juni 2022 är det för nionde året i rad dags för det internationella musiklägret Side by Side! Under några intensiva sommardagar samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester och sjunga i kör.

Spännande dirigenter, musiker och pedagoger leder workshops och repetitioner under Side by Side och lägret avslutas med magnifika konserter sida vid sida med musiker ur Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

Följ Side by Side

Till Side by Side-webben

Så var lägret 2021

Musiken är viktig för barn och unga, inte minst under en pandemi. Därför var det extra fint att kunna genomföra det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema i ett helt digitalt format 19-23 juni 2021.

Här en glimt av vad som hände på lägrets plattform söndag 20 juni 2021:

I årets stora låt hade arrangörerna Tvete Vik & Dahlgren slagit samman Memories av Maroon 5 med Canon i D av Johann Pachelbel och skapat lägrets mest ambitiösa arrangemang någonsin. Det har spelats in av deltagarna under våren och premiärvisades i form av en musikvideo på den livesända festivalkonserten den 23 juni:

Barn och unga från hela världen

Under Side by Side by El Sistema i Göteborg möts barn och unga från hela världen för att spela i orkester, sjunga i kör, skapa och utvecklas. Deltagarna repeterar, umgås och avslutar lägret med en magnifik konsert tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, som också är mentorer för deltagarna.

Dessutom får de träffa spännande artister och konstnärer som leder workshops och repetitioner. Man inspirerar varandra, utvecklas tillsammans och får nya kunskaper. Föräldrar och familjer är också välkomna att delta.

Göteborgs Symfoniker är huvudarrangörer sedan 2016, i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema Sverige. El Sistema är ett program skapat 1975 av ekonomen och musikern José Antonio Abreu i Venezuela med visionen att man genom musik kan medverka till att utveckla och skapa en positiv social förändring i barns liv.

Till Side by Side-webben

Broar mellan människor, kulturer och kontinenter

Med en gemensam passion för musik bygger Side by Side by El Sistema broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

”These kids have matured by three years in one week,’ said one of the teachers as we walked through Gothenburg. That really is the best description of the effect that the trip to Sweden has had on this group of young musicians from In Harmony Telford and Sistema in Norwich.”

Till Side by Side-webben

Spela & sjung ännu mer med Symfonikerna

Utveckla ditt spel och din röst hos oss i Konserthuset! Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare finns på plats för att peppa dig i musiklägret Side by Side men också i Höstlovskören med orkester, Vägus och Sportlovsorkestern. Garanterade energiinjektioner där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Läs mer

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!