Göteborgs Konserthus Sjung orgelns lov, Göteborgs Symfoniska Kör!

Evenemanget har ägt rum. Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med Göteborgs Symfoniska Kör, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och organisten Johannes Landgren! På programmet står allsång och musik av bland annat Brahms, Fauré och Alfvén.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
150 kr

Evenemanget har ägt rum

Drottningen av Konserthuset, den magnifika orgeln, fyller ett år! Ettårsdagen firas under en heldag med sång- och orgelmaraton. Kom och hör västsvenska körer och våra främsta organister fylla salen med klanger i fem unika konserter söndag 23 oktober.

Finalen på födelsedagsfirandet är den här konserten med Göteborgs Symfonikers Kör och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble, där du också har chans att sjunga med!

Göteborgs Symfoniska Kör har 100 år i ryggen och har sjungit ett stor antal körverk tillsammans med Göteborgs Symfoniker genom åren. Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare. De utgör en aktiv kärna i Göteborgs Symfoniska Kör och framträder också som fristående ensemble.

Vid orgelns spelbord denna konsert sitter organisten Johannes Landgren och Katie Thomas är kormästare. Presentatören Gary Graden kommer att få oss att sjunga så taket lyfter när det är dags för allsång!

Passa också på att landa i vackra götaplatsfoajén innan eller efter konserten och kalasa på stjärnkonditorn Fredrik Borgskogs unika orgelbakelse, speciellt framtagen till orgelns ettårsdag.

Orgelns spelbord står på podiet. Ett rött ljus fyller scenen.

Den nya konserthusorgeln med sina 9 000 pipor finns bakom scenen och vibrationerna från baspiporna sträcker sig under golvet ända fram till mittersta parkett.

Provlyssna

Lär känna musik som står på programmet.

Program

Fauré Agnus dei ur Requiem

Fauré Cantique de Jean Racine

Brahms Geistliches Lied

Landgren Hommage till en ettåring (improvisation)

Tauro Sing-along - Höstvisa

Alfvén Aftonen

Eben Mystery of Creation

Trad. Sing-along - Limu limu lima

Mathias Let the People Praise Thee, O God

MedverkandeKatie Thomas kormästare

Johannes Landgren orgel

Gary Graden körledare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 En pralin till kaffet

Vi inleder ett samarbete med stjärnkonditorn Fredrik Borgskog.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang