Göteborgs Konserthus Skolkonsert: Konsthistorien

Evenemanget har ägt rum. Peter Apelgren med musiker följer 1900-talskonstens vindlande stigar. För högstadiet och gymnasiet.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

Under 1900-talet formligen exploderade musiken och konsten med en uppsjö begåvade, banbrytande konstnärer. Vissa av dem är idag bortglömda. Har ni till exempel hört talas om den amerikanska akvarellisten Karen Madsén-Roth (1916-2000)? Inte det, då är ni inte ensamma.

Konstnären och underhållaren Peter Apelgren älskar detta sjudande sekel med alla sina nya riktningar och uttryck. Med pensel och pannå i högsta hugg kommer han att göra sin egen högst personliga betraktelse över några av epokens stora konstprofiler och pionjärer, ett slags minne över ”Den okände konstnärens grav”.

Lite färg här, några streck där och en väldig massa inspiration över hela duken. Till sin hjälp har han Martin Ödlund på slagverk och Erik Risberg på piano – musiker ur Göteborgs Symfoniker – som med lekfulla blinkningar följer konstens vindlande stigar fram genom århundradet.

Det blir musik, målning och mässande i en kreativ och oförutsägbar föreställning som kommer att roa och oroa även dem som hoppat över det där med konst. En unik chans för alla att upptäcka både nyskapande musik och drabbande konst.

Spelas för högstadiet och gymnasiet.

Föreställningen spelas också lördag 22 april kl 15.

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret