Göteborgs Konserthus Skolkonsert: På väg

Evenemanget har ägt rum. Stora scenen intas av 100 barn och unga från olika delar av världen tillsammans med Göteborgs Symfoniker… För barn 7-9 år.

Speltid ca: 45 min ingen paus Scen: Stora salen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

Stora scenen intas av upp emot 100 barn och unga från olika delar av världen som tillsammans med Göteborgs Symfoniker kommer att presentera något aldrig tidigare skådat…

”Ibland, när jag går på stan och ser alla människor, då undrar jag – vart är alla på väg?” Vi har lyssnat på sånger och berättelser från barn och nästan vuxna som bor i vår stad. Det bästa vi kan erbjuda blandar vi med det bästa de kan erbjuda och tillsammans siktar vi mot en föreställning likt Till fots som vi gjorde 2017.

Föreställningen har gjorts i samarbete med Polhemsgymnasiet, Folkhögskolan i Angered med The Music College,  Bräckegymnasiet Språkintroduktion, Bagaregårdsskolan och Långmosseskolan.

För åldrarna 7-9 år (lågstadiet)

För att så många som möjligt ska få uppleva våra populära skolkonserter så vill vi påminna dig om att din bokning är bindande. Justeringar i bokningen kan göras fram till senast 30 dagar innan konserten – glöm inte ange ditt ordernummer när du kontaktar oss så att allt blir rätt. Ej avbokat eller uteblivet besök debiteras med 500 kr. Om du undrar över någonting så är du välkommen att kontakta oss på biljett@gso.se eller på telefon 031-726 53 00.

Volvo är stolt partner till alla Göteborgs Symfonikers barn- och familjekonserter. 

Medverkande

"En av världens mest formidabla orkestrar" skrev The Guardian om Göteborgs Symfoniker som har turnerat i USA, Europa, Japan och Fjärran östern samt gästspelat i de viktigaste konserthusen och på de stora festivalerna runt om i världen. Från och med hösten 2017 är Santtu-Matias Rouvali orkesterns chefdirigent. Han ledde nyligen orkestern på en framgångsrik turné till fyra nordiska länder. 2019 får han sällskap av två förste gästdirigenter: Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach. 2015 gjorde Göteborgs Symfoniker framgångsrika turnéer till Kina och Tyskland med förste gästdirigenten Kent Nagano och 2017 en Europa-turné med Marc Soustrot. Orkestern ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus, berömt för sin fina akustik, och erbjuder digitala livekonserter på gsoplay.se samt via appar. Göteborgs Symfoniker är en del av Västra Götalandsregionen och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus som är berömt för sin fina akustik. Orkestern bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Wilhelm Stenhammar, landets store tonsättare under 1900-talets början, var orkesterns chefdirigent 1907-1922. Han gav tidigt orkestern en stark nordisk profil och bjöd in kollegerna Carl Nielsen och Jean Sibelius till Göteborgs Symfoniker. Efter Stenhammar kom viktiga chefdirigenter som Tor Mann, Sergiu Comissiona, Sixten Ehrling och Charles Dutoit. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 gjorde Symfonikerna en rad internationella turnéer samt ett 100-tal skivinspelningar och etablerade sig bland Europas främsta orkestrar. Detta ledde till att Göteborgs Symfoniker 1997 utsågs till Sveriges Nationalorkester. Under fem år som orkesterns chefdirigent 2007-2012 framträdde Gustavo Dudamel med Göteborgs Symfoniker bland annat vid BBC Proms och i Musikverein i Wien. Långvariga samarbeten med skivbolagen Deutsche Grammophon och svenska BIS har resulterat i fler än hundra skivor. Under senare tid har Göteborgs Symfoniker gjort ett flertal inspelningar för Chandos, bland annat en cykel med Kurt Atterbergs samlade symfonier med Neeme Järvi som dirigent. Flera av Richard Strauss stora orkesterverk har spelats in med Kent Nagano och givits ut på Farao Classics: Ein Heldenleben, Tod und Verklärung och En alpsymfoni.

Katarina Andreasson dirigent

Relaterade klipp
Till fots

En musikberättelse med Symfonikerna och en stor barnkör om att lämna det som en gång var ”hemma”.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret