Göteborgs Konserthus Skolkonserter: Peter och vargen

Evenemanget har ägt rum. Den fantastiska musiken av Prokofjev berättar nästan lika mycket som glada och lite farliga sagan. För mellanstadiet.

Speltid ca: 45 min ingen paus Scen: Stora salen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

Prokofjevs glada och lite farliga musiksaga fängslar både barn och vuxna. Hur ska det gå när ankan rymmer, kommer vargen att hoppa upp och ta katten i trädet, ska bönderna skjuta ulven? Den fantastiska musiken berättar nästan lika mycket som sagan – ankan är en oboe, Peter en stråkkvartett – men hur den slutar avslöjas inte här.

Efter premiären i Sovjetunionen 1936 gjorde Peter och vargen, beställd av Centrala barnteatern i Moskva, sitt segertåg över världen. Fabeln om det goda mot det onda fann resonans hos ung som gammal och Prokofjevs målande musik med sina trallvänliga melodier fastnade direkt.

Peter och vargen är att av de oftast framförda verken i hela den klassiska repertoaren och förde även Prokofjev till Hollywood där Disney gjorde en tecknad film av sagan. Vid detta framförande blir det inte bara saga och musik, utan också annat kul på scenen.

Presentatör är Sara Edwardsson, som känns igen från bland annat tv- program som Bolibompa, Supersnällasilversara, Morgonshowen och Nattens hjältar. Hon har en stor kärlek till musik och har släppt flera egna barnskivor under årens lopp.

Välkomna!

För mellanstadiet

För att så många som möjligt ska få uppleva våra populära skolkonserter så vill vi påminna dig om att din bokning är bindande. Justeringar i bokningen kan göras fram till senast 30 dagar innan konserten – glöm inte ange ditt ordernummer när du kontaktar oss så att allt blir rätt. Ej avbokat eller uteblivet besök debiteras med 500 kr. Om du undrar över någonting så är du välkommen att kontakta oss på biljett@gso.se eller på telefon 031-726 53 00.

Konserten spelas också som familjekonsert lördag 23 mars.

Program

Prokofjev Peter och vargen 30 min

MedverkandeSara Edwardsson presentatör

Nedladdningsbara filer
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret